Колишні військовослужбовці пройшли перепідготовку в ХПІ за програмою НАТО—Україна

30 травня в НТУ «ХПІ» відбувся урочистий випуск слухачів курсів перепідготовки за напрямом «Комунікаційні та інформаційні технології». Свідоцтва про підвищення кваліфікації та сертифікати міжнародного зразка отримали 20 колишніх військовослужбовців. Освітній проект реалізується на базі Міжгалузевого інституту післядипломної освіти НТУ «ХПІ» в рамках програми НАТО—Україна.

Церемонія закриття курсів пройшла за участю менеджера програми НАТО — Україна з перепідготовки військовослужбовців Крістофера Штаудта, його помічниці — Олександри Огороднікової, директора Міжгалузевого інституту післядипломної освіти НТУ «ХПІ» Юрія Паржина, проректора вишу Олександра Труша, представника Харківського обласного військового комісаріату Юрія Колгушкіна.

Довідка:

З 2000 року НАТО підтримує Україну в реалізації Програми перепідготовки колишніх військових, які прагнуть підвищити свої шанси на працевлаштування у цивільній сфері.

З 2007 року, як відповідь на потреби ринку праці та в зв’язку з ростом обсягу фінансування, було започатковано напрямок економічних дисциплін на базі досвідчених українських навчальних закладів та тренінгових інститутів.

Мета Програми — підтримка України в питаннях соціальної адаптації кадрових військовослужбовців.

Програма надає можливість пройти підготовку за такими напрямками як менеджмент, маркетинг, англійська мова, економіка малих підприємств, радіоелектроніка, дизайн, інформаційні технології, охорона, навігація маломірних суден та ін.

Подібні курси проходять в понад 60-ти містах і селищах по всій території України. Цивільний бюджет, затверджений на 2019 рік, дозволить здійснити перепідготовку понад 800 осіб. Зараз вже більше 11 500 колишніх військовослужбовців пройшли навчання за Програмою НАТО з перепідготовки.

НТУ «ХПІ» бере участь в програмах НАТО—Україна з перепідготовки (професійного навчання) і соціальної адаптації колишніх військовослужбовців, звільнених у запас або відставку, з 2009 року. За цими програмами в Харкові, Харківській області та Полтаві вже пройшли перепідготовку та отримали допомогу в працевлаштуванні більше 1650 чоловік.