Курсант ХПІ виборов «золото» «Cateran Yomp 2019»

Військовослужбовець Збройних Сил України, курсант Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ», молодший сержант Олег Зімніков приніс українській збірній перемогу на міжнародних змаганнях «Cateran Yomp 2019». Він подолав дистанцію добового марш-кидку гірською місцевістю довжиною 87 кілометрів та отримав золоту медаль з результатом 17 годин 30 хвилин (за нормативами на золото — 24 години).

Міжнародні змагання «Cateran Yomp 2019» відбулися 8–9 червня в Шотландії. В них також взяли участь військовослужбовці та ветерани Збройних Сил з різних країн світу: США, України, Великобританії, Канади, Австралії та Грузії.

Нагадаємо, що Олег Зімніков вже був переможцем міжнародного турніру, завоювавши «золото» в легкоатлетичному забігу на 1,5 км на «Іграх Нескорених», які проходили в Торонто (Канада) 24-30 вересня 2017 року.

Довідка:

Олег Зімніков — курсант Харківського Військового інституту танкових військ, кандидат в майстри спорту з поліатлону, учасник антитерористичної операції, який пройшов бої за Щастя та Іловайськ і, в одному з них, отримав контузію.

Міжнародні змагання ветеранів бойових дій «Cateran Yomp 2019» в Сполученому Королівстві Великобританії та Північній Ірландії пройшли вже вдруге.