Курсант ХПІ здобув перше «золото» для збірної України на Invictus Games в Торонто

Військовослужбовець Збройних Сил України, курсант третього курсу Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ» Олег Зімніков виборов для української національної збірної першу золоту медаль на «Іграх Нескороних», які проходять у Торонто (Канада).  Він першим подолав дистанцію у 1500 метрів під час змагань з бігу.

За інформацією керівника Регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Дмитра Горбунова, 29-річний Олег Зімніков служив у 92-й окремій механізованій бригаді. У 2014 році отримав контузію у боях під Іловайськом і довго лікувався. Зараз Олег — курсант 3-го курсу Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ».

Спортом Олег займається з дитинства, бігати не припиняв навіть на передовій. Готуючись до «Ігор Нескорених», учасник АТО щодня пробігав до 20 км. За тиждень, після закінчення змагань, курсанта НТУ «ХПІ» чекають у Харкові. Командування Військового інституту танкових військ готується зустрічати Олега Зімнікова з почестями.

Довідка:

«Ігри Нескорених» (Invictus Games) у 2014 році заснував принц Уельський Гаррі. У змаганнях беруть участь військовослужбовці та ветерани з обмеженими фізичними можливостями, набутими під час виконання службових обов’язків. Змагання розпочалися 24 вересня і триватимуть до 30 вересня.

Україна цього року вперше отримала право взяти участь в «Іграх Нескорених», як учасник багатьох військових навчань, миротворчих операцій під егідою ООН, а також як країна, військовослужбовці якої мають бойовий досвід в АТО.