ХПІ прийме Hands-on Science-2019

Вперше в Україні відбудеться XVI щорічна міжнародна конференція з практичної науки «HSCI`2019» (Hands-on Science). Вона пройде 2-6 вересня в Харкові на базі НТУ «Харківський політехнічний інститут». Тема 2019 року — «Інноваційна освіта в науці та техніці», яка охопить різні напрями: фізика, хімія, географія, біологія, геологія, екологія, астрофізика, математика, робототехніка, соціологія, психологія, та інші.

Серед головних хедлайнерів HSCI`2019 — популяризатори науки і STEM-освіти світового рівня: Почесний президент Американської асоціації вчителів фізики Крістофер Чіаверіна (США), доцент кафедри фізики НТУ «ХПІ» Ксенія Мінакова (Україна), Деніз Балмер (University College London, Велика Британія), Вілліан Стебникі (директор школи «Taller De Ciencia», Уругвай), Норіхіро Сугімото (Ada College of Education, Гана), Дана Мандікова і Зденек Дрозд (Charles University, Чеська Республіка), Хідеакі Ямагучі (Meijo University, Японія), президент спільноти Hands-on Science Network Мануель Філіп Коста (University of Minho, Португалія).

Масштабна конференція об’єднає вчителів, педагогів, методистів, науковців з різних країн світу. Мета — сприяння широкому обміну передовими методиками, навчальними програмами, поширення знань про науку, способів і підходів до її популяризації.
Реєстрація доповідей до 28 червня: http://hsci.info/hsci2019/index.php/registration.
Більше про теми конференції за посиланням http://hsci.info/hsci2019/index.php.

В рамках міжнародної конференції HSCI`2019 учасники презентують усні або стендові доповіді, відвідають семінари і групові дискусії, демонстраційні сесії з практичних експериментів, наукові ярмарки і виставки, наукові шоу. «HSCI`2019: Інноваційна освіта в науці та техніці» дозволить ознайомитися з новітніми світовими програмами у сфері STEM-освіти. Серед них — American Association of Physics Teachers (USA), Hands-on Science Network (Portugal with Worldwide Intervention), а також сучасні методичні напрацювання Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут».

Термін подачі тез — до 28 червня, подачі статті — до 8 липня 2019 р. Більше подробиць про реєстрацію — http://hsci.info/hsci2019/index.php/registration.

Відзначимо, що можливо стати учасником-слухачем конференції (без презентації доповіді). Реєстрація буде відкрита в липні на сторінці конференції в фейсбуці https://www.facebook.com/hsci2019/?epa=SEARCH_BOX.

Нагадаємо, XV Міжнародна конференція «Hands-on Science» (HSCI`2018) проходила в Іспанії з 16 по 20 липня. У ній взяла участь доцент кафедри фізики НТУ «ХПІ» Ксенія Мінакова, яка презентувала проекти НТУ «ХПІ» в сфері популяризації природничих та технічних наук серед молоді.

Довідка:

Щорічна конференція HSCI була заснована в 2004 році навчальною спільнотою Hands-on Science Network, до якої входять педагоги, методисти, науковці різних країн. За час свого існування вона проходила в Словенії, Греції, Португалії, Бразилії, Індії, Туреччині, Словаччині, Чехії, Іспанії.

Навчальна спільнота «Hands-on Science Network» (HSCI) працює над розвитком наукової освіти і наукової грамотності в суспільстві. HSCI охоплює широке коло учасників-вчителів — від дошкільної до «дорослої» освіти, а також керівників і методистів, академіків і дослідників практично з усіх галузей науки різних країн світу. У відкритій, толерантній, дружній атмосфері учасники об’єднують досвід, зусилля для поліпшення і узагальнення наукової освіти. Розуміючи важливість науки, діяльність мережі спрямована на сталий розвиток суспільства, заохочення використання інноваційних практичних експериментальних підходів до науки, технологій, середовища викладання і навчання в школі.