ХПІ — срібний призер обласної Універсіади

Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» за підсумками обласних щорічних змагань «Спорт протягом життя» посів II місце в загальнокомандному заліку Універсіади серед вищих навчальних закладів Харкова. Переможців спортивних змагань привітали 20 червня в ході наради під керівництвом віце-губернатора Харківської області Анатолія Бабічева. Для участі в Універсіаді Національний технічний університет «ХПІ» підготував 30 команд з 21-го виду спорту.

«Обласна Універсіада під гаслом «Спорт протягом життя» проходить на Харківщині вже 24-й раз та охоплює щорічно від 3000 до 6000 студентів. Завдяки її проведенню, ми можемо якісно відібрати кращих спортсменів для участі у всеукраїнських та всесвітніх універсіадах, чемпіонатах світу та Європи, Олімпійських іграх, на яких студенти-спортсмени гідно представляють Харківську область та Україну», — зазначив Анатолій Бабічев.

У церемонії нагородження також взяли участь: директор Департаменту науки і освіти облдержадміністрації Лариса Карпова, начальник Харківського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Олена Кривенцова, ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Сокіл, завідувач кафедри фізичного виховання НТУ «ХПІ» Олексій Юшко, та інші.

Так, за результатами обласних щорічних змагань «Спорт протягом життя» в I групі вишів Харківської області переможцями стали:

I місце — Харківська державна академія фізичної культури;

II місце — Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»;

III місце — Харківський національний педагогічний університет Г. Сковороди.

Довідка:

У 2018\2019 навчальному році обласна Універсіада вперше проводилася спільно з підрозділом Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка України» в Харківській області.

Всього у фінальних змаганнях обласної Універсіади взяли участь 375 команд, 3676 студентів з 27 вищих навчальних закладів Харківської області. Змагання проводилися в I, II III групах.

За підсумками змагань переможцями також стали: у II групі вишів Харківської області — Харківський національний автомобільно-дорожній університет, Харківський національний університет будівництва і архітектури, Українська державна академія залізничного транспорту; в III групі вишів — Харківський національний університет внутрішніх справ, Харківський університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба та Харківська державна зооветеринарна академія.