У ХПІ відкривається аспірантура для китайців

З нового навчального року НТУ «ХПІ» відкриває аспірантуру для громадян Китайської Народної Республіки. Навчання буде проходити англійською мовою, серед напрямів — прикладна фізика і наноматеріали, прикладна механіка, металургія, електротехніка та електромеханіка, енергетика, біотехнології, хімічні технології та інженерія, екологія, економіка, фінанси, менеджмент, та інше.

Розширення аспірантури ХПІ для китайців пов’язано з програмою уряду КНР щодо активізації навчання своїх громадян в аспірантурах університетів зарубіжних країн, які перебувають на «шовковому шляху». З 2019-2020 навчального року в рамках цієї програми аспіранти отримуватимуть від держави кошти, необхідні для оплати навчання і перебування в країні.

Так, з нового навчального року ХПІ відкриває набір в групи (не менше 5 осіб) за такими спеціальностями:

— економіка;

— фінанси, банківська справа і страхування;

— менеджмент;

— маркетинг;

— підприємництво;

— торгівля і біржова діяльність;

— екологія, фізика та астрономія;

— прикладна фізика і наноматеріали;

— прикладна механіка;

— матеріалознавство;

— галузеве машинобудування;

— металургія;

— електроенергетика;

— електротехніка та електромеханіка;

— енергетичне машинобудування;

— атомна енергетика;

— теплоенергетика;

— метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка;

— хімічні технології та інженерія;

— біотехнології та біоінженерія, харчові технології;

— автомобільний транспорт.

Довідка:

НТУ «Харківський політехнічний інститут» увійшов до трійки кращих українських вишів світового рейтингу QS World University Rankings 2020. Університет поліпшив свої показники і зараз займає 651-700 місце, ставши кращим технічним вишем України.

Нагадаємо, з 2019/2020 навчального року диплом про вищу освіту Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» буде визнаватися в Єгипті. Про це повідомляє Міністерство вищої освіти і науки цієї країни.