У ХПІ обговорили створення українсько-китайського наукового центру

НТУ «Харківський політехнічний інститут» відвідала делегація з міста Цзінань (Китайська народна республіка). У складі делегації — працівники системи освіти Китаю, її очолила віце-мер м. Цзінань Ван Гуйін. Візит в ХПІ відбувся в рамках перебування китайської делегації в Харкові з метою ознайомлення з українською системою освіти, роботою навчальних закладів, обговорення питань науки та освіти.

Під час візиту в ХПІ представники делегації міста Цзінань зустрілися з керівництвом вишу — проректором з міжнародних зв’язків ХПІ Геннадієм Хрипуновим, начальником відділу з міжнародних зв’язків Олександром Гончаровим. Проректор Геннадій Хрипунов привітав гостей з Китайської народної республіки, розповів про структуру ХПІ, його основні наукові та освітні напрями, співробітництво вишу з підприємствами, а також про можливості навчання для іноземних студентів.

«Ми дуже раді, що ви відвідали ХПІ. Ми готові розширювати співпрацю з Китаєм, знаходити партнерів серед навчальних закладів для роботи в науковій та освітній сфері. ХПІ пропонує близько 15-ти спеціальностей різних напрямів, де заняття проходять англійською мовою. Студенти-іноземці можуть у нас навчатися за рівнями «бакалавр», «магістр», а також за PhD-програмами. Крім підготовки фахівців, можливо реалізовувати спільні наукові проекти, які будуть цікаві ХПІ та нашим колегам з Китаю», — сказав Геннадій Хрипунов.

Представники делегації міста Цзінань висловили зацікавленість у співпраці з ХПІ і готовність допомогти в розширенні контактів з технічними вишами свого регіону. Крім того, обговорювалася можливість створення в ХПІ україно-китайського науково-дослідного центру, а також організації обміну студентами і викладачами між Харківським Політехом і університетами м. Цзінань. Також гості з КНР запроси ХПІ на міжнародний освітній форум, який відбудеться в 2020 р.

 Довідка:

До складу делегації м. Цзінань увійшли: віце-мер м. Цзінань Ван Гуйін, директор департаменту освіти м. Цзінань Ван Біньму, начальник відділу Департаменту освіти м. Цзінань Лі Ганьсань, директор Департаменту освіти і спорту району Лися м. Цзінань Гу Чжаося, вчитель школи іноземних мов м. Цзинань Ду Жуй, директор школи при Шандунському педагогічному університеті Чжан Юн.