В ХПІ відкрилася оновлена фізична лабораторія

НТУ «ХПІ» продовжує реконструкцію навчальних та лабораторних приміщень однієї з найстаріших кафедр університету — кафедри фізики. У грудні 2019 року було відкрито після ремонту атомний і оптичний практикум. Тут студенти різних спеціальностей, які вивчають курс фізики, зможуть виконувати лабораторні роботи на новому обладнанні.

Тепер студенти 1-2 курсу, в залежності від навчальних програм, зможуть виконувати лабораторний практикум з використанням сучасної техніки. Зокрема, в аудиторії представлені обладнання для лабораторних робіт з атомної фізики, магнетизму, а також оптики.

Викладачі кафедри фізики розповідають, що нові установки, які забезпечують високий рівень вимірювань, допоможуть студентам ознайомитись з методами фізичного виміру, фізичного експерименту. Крім того, студенти зможуть обробляти результати, використовуючи інформаційні технології.

Раніше вже були відремонтовані чотири аудиторії кафедри фізики.

Відзначимо, що 4 грудня на кафедрі фізики відбулася нарада за участі ректора ХПІ Євгена Сокола, проректорів вишу, директора Навчально-наукового інженерно-фізичного інституту Олексія Ларіна, зав. кафедри фізики Олени Любченко, викладачів кафедри, де були поставлені завдання щодо подальшої модернізації лабораторної бази кафедри фізики НТУ «ХПІ».

Довідка:

У 2016 році були об’єднані дві кафедри вишу — загальної та експериментальної фізики (відкрита в 1885 році, була однією з перших кафедр Харківського технологічного інституту — сьогодні НТУ «ХПІ») і теоретичної та експериментальної фізики (заснована в 1972 році). На сьогоднішній день вони представляють кафедру фізики, одну з найбільших в Політеху.