У студентів ХПІ — нові електронні залікові книжки

У ХПІ впроваджений новий формат залікових книжок. Для студентів I і V курсів університету розроблені персональні електронні кабінети, і користувачі вже можуть оцінити їх зручність.

Крім загальної інформації про студента та даних електронної залікової книжки, в електронному кабінеті доступні такі сервіси, як рейтинг студентів за результатами сесії (для призначення стипендії), стан академічної заборгованості за попередній період, розклад навчальних занять (в тому числі, розклад роботи всіх спортивних секцій), розклад екзаменаційної сесії, навчальний план (по семестрах), всі дані про оплату навчання (для контрактників). Також передбачена можливість завантаження в кабінет електронної версії індивідуальної семестрової відомості з подальшою її роздруківкою (за бажанням студента), а також, в перспективі, і інших довідок, які видаються деканатами.

Інші сервіси в даний час позначені в кабінеті, як неактивні. Усі вони будуть активуватися по мірі наповнення бази автоматизованої системи управління навчальним процесом. Серед них —оголошення факультету (інституту, кафедри), графік ліквідації академічних заборгованостей студента, новини прес-центру університету, розклад консультацій викладачів, обрання дисциплін вільного вибору, отримання переліку вакансій від Центру кар’єри.

Розробник нового сервісу — Інформаційно-обчислювальний центр НТУ «ХПІ», який діяв на підставі рішення Вченої ради вишу від 27 вересня 2019 р.