«Колізей» набирає обертів: ХПІ організував новий турнір

1 лютого в Харкові відбувся ІХ Всеукраїнський турнір з вільної боротьби серед юнаків та дівчат «Колізей-2020». За перемогу боролися більше чотирьохсот спортсменів з 10-ти областей України, а також республіки Білорусь та Молдови. Змагання помітно набрали обертів — порівнюючи з торішнім турніром, число учасників збільшилося майже на сімдесят осіб. Організатор змагання — Національний технічний університет «ХПІ» за підтримки в.о. директора Державного бюро розслідувань України Ірини Венедиктової.

«Колізей-2020» урочисто відкрили: голова Харківської обладміністрації Олексій Кучер, в.о. директора Державного бюро розслідувань України Ірина Венедиктова, ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Сокол. Вони побажали удачі та успіхів учасникам турніру.

«У вас все вийде! Покажіть свій кращий результат. Насправді, сьогоднішній день — ваш, і ми всі тут заради вас», — сказала Ірина Венедиктова.

У змаганнях взяли участь спортсмени від 8 до 17 років. Кращих визначали в 18-ти вагових категоріях (15 — для юнаків, 3 — для дівчат). Першими в своїх категоріях стали: Тимофій Ковальчук (Рокитне), Володимир Зикін (Енергодар), Артур Косінцев (Пісочин), Микита Кузьменко (Лозова), Юлія Гошовська (Миколаїв), Михайло Ходєєв (Харків), Зураб Алоєв (Мелітополь), Микола Сеннік (Лозова), Руслан Кашкалда (Полтава), Віктор Ковирга (Суми), Артем Боісук (Білорусь), Дар’я Підвольнюк (Харків), Ігор Рибак (Торецьк), Єлизавета Виноград (Бахмут), Давид Луцков (Лозова), Богдан Воронін (Миколаїв), Богдан Бельмега (Миколаїв), Михайло Нечепорук (Харків). Також в турнірі окремо нагородили спортсменів «За кращу техніку» і «Волю до перемоги».

Як відзначають організатори, головна мета турніру — пропаганда здорового способу життя серед молоді, популяризація вільної боротьби, залучення до занять спортом талановитих дітей.

Фоторепортаж із заходу можна подивитися за посиланням.