Лариса Семененко: Наше завдання — популяризація науки, яку генерує ХПІ

Директорка Науково-технічної бібліотеки НТУ «ХПІ» Лариса Семененко взяла участь у Круглому столі «Якою має бути сучасна бібліотека?», що відбувся 11 червня у Харківському прес-клубі. Вона розповіла про особливості Науково-технічної бібліотеки ХПІ, завдання та вимоги сучасності, а також про роботу з читачами, доступні для них ресурси, мотиваційні заходи для студентів, розвиток академічної культури та різноманітні події, що проходять у бібліотеці ХПІ. 

Лариса Семененко зазначила, що науковці ХПІ, в тому числі й студенти, є дуже активними читачами, які можуть шукати інформацію на ресурсах бібліотеки самостійно, або скористатися допомогою фахівців: «Наше головне завдання — підвищити інформаційну культуру, допомогти навчитись, як це зробити оптимально. Навіть якщо вони вміють шукати, то це не завжди оптимально, це не завжди буває релевантна інформація. Наше завдання — навчити, і ми це робимо».

Зауважимо, що Науково-технічна бібліотека ХПІ пропонує різноманітні фонди, зокрема репозиторій ХПІ, що увійшов до сотні кращих у світі.

«Це означає, що наші науковці роблять справжню науку. Вони показують справжні наукові результати, а ми, як бібліотека, коректно це розміщуємо і представляємо науковій спільноті. І наше завдання, як бібліотеки, принаймні ми так його визначили, — це популяризація української науки через популяризацію науки, яка генерується в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут», — сказала директорка бібліотеки ХПІ Лариса Семененко.

Подивитися відео можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=bqB-YQ30DI8