ХПІ — у п’ятірці українських лідерів за кількістю бюджетних місць до магістратури

У 2020 році НТУ «Харківський політехнічний інститут» отримав рекордну кількість — 900 бюджетних місць держзамовлення для навчання студентів в магістратурі. Це дозволило йому стати першим серед харківських вишів і увійти до п’ятірки лідерів по Україні. Держзамовлення охоплює всі існуючі в ХПІ напрями — інженерні, IT, гуманітарні, економічні, денної форми навчання, а також заочної. Це дає шанс випускникам-бакалаврам різних спеціальностей вступити до магістратури ХПІ на бюджет.

Найбільшу кількість «бюджетників» на денне навчання в ХПІ готові прийняти:

— Факультет комп’ютерних та інформаційних технологій — 197 місць; спеціальності: комп’ютерна інженерія, автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології, комп’ютерні науки та ін.;

— Навчально-науковий інститут енергетики, електроніки та електромеханіки — 176 місць; спеціальності: електроенергетика, електротехніка, електромеханіка, енергетичне машинобудування, та ін.;

— Навчально-науковий інститут механічної інженерії і транспорту — 143 місця; серед напрямі для навчання — прикладна механіка, галузеве машинобудування, матеріалознавство та ін.

Далі за кількістю «бюджету» йде факультет комп’ютерних наук і програмної інженерії з 87-ма місцями, де можна освоїти спеціальність комп’ютерних наук, інформаційних систем і технологій, системного аналізу та ін. Навчально-науковий інститут хімічних технологій та інженерії зможе прийняти на бюджет 82 студента за напрямами харчових технологій, хімічних технологій та інженерії та ін.

Навчально-науковий інститут економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу пропонує 77 бюджетних місць на різні програми економіки, фінансів, маркетингу, менеджменту та ін. А факультет соціально-гуманітарних технологій — 63 місця, які дадуть можливість студентам стати фахівцями в сфері іноземної філології, психології, педагогіки та ін. Навчально-науковий інженерно-фізичний інститут отримав 49 бюджетних місць, які дозволять студентам-магістрам безкоштовно вивчати комп’ютерне моделювання, прикладну фізику і наноматеріали та ін.

З повним списком розподілу бюджетних місць (по факультетах/інститутах, спеціальностях та освітніх програмах) можна ознайомитись у прикріплених документах.

Інструкцію зі вступу до магістратури та іншу необхідну інформацію можна знайти на сайті: http://vstup.kpi.kharkov.ua/admission/magistr/

Довідка:

У 2020 році загальна кількість держзамовлення для магістратури в НТУ «ХПІ» становить 899 місць — 782 місця для програм навчання 1,3 року (денна форма), 92 — для програм навчання 1,8 року (денна форма) і 25 місць для заочної форми.

derzh.zamovlennia-magistr-denna-ntu-khpi-2020-1
derzh.zamovlennia-magistr-zaochna-ntu-khpi-2020-1