5 наукових статей вчених ХПІ увійшли до престижного міжнародного збірника

Провідне світове видавництво Springer опублікувало науковий збірник «Advanced Manufacturing Processes II», який створений за підсумками 2-ї Грабченківської міжнародної конференції «Передові виробничі процеси» (Interpartner 2020). Вчені Харківського Політеху були серед організаторів і учасників цієї конференції, а також серед редакторів книги та авторів статей, які увійшли до неї. Видання пропонує всеосяжний огляд інноваційних досліджень на стику виробництва, розробки нових матеріалів і машинобудування.

Збірник «Advanced Manufacturing Processes II» (Передові виробничі процеси II) видано в 2021 році в рамках серії наукових книг «Lecture Notes in Mechanical Engineering» (Конспекти лекцій з машинобудування). Він був опублікований міжнародним видавництвом Springer, що передбачає індексування в базі даних Scopus, а також надання матеріалів на розгляд до бази даних Web of Science.

До видання увійшли вибрані статті учасників 2-ї Грабченківської міжнародної конференції «Передові виробничі процеси» (Interpartner 2020), яка відбулася у вересні 2020 року в Одесі. У ньому можна побачити огляди інноваційних методів виробництва і конструювання, звіти про розвиток технологій створення сучасних матеріалів і процесів їх обробки, опис останніх досягнень у виробництві технологій і якості, аналіз можливостей для міждисциплінарних досліджень в інженерії. Крім того, збірник спрямований на полегшення комунікації та співпраці між різними групами, які працюють над аналогічними темами і пропонує міст між академічними та промисловими дослідниками.

У збірнику — 82 статті, п’ять з них — авторства вчених Харківського Політеху:

  • стаття «Performance and Relative Consumption of Diamond Grains During High-Speed ​​Diamond Sharpening of Superhard Materials», автори — співробітники кафедри інтегрованих технологій машинобудування ім. М.Ф. Семка НТУ «ХПІ» Дмитро Ромашов, Володимир Федорович, Володимир Доброскок, Іван Пижов, Євген Островерх;
  • стаття «Analysis of Dynamic Mechanic Belt Stresses of the Magistral Conveyor», автори — співробітники кафедри розподілених інформаційних систем і хмарних технологій НТУ «ХПІ» Олег Піхнастий і Георгій Кожевніков у співавторстві з Валерієм Ходусовим (ХНУ ім. В.Н. Каразіна), Тетяною Бондаренко (УІПА);
  • стаття «Modeling of Pseudoharmonic Oscillations of Vibration Container with Working Mixture», автори — професор кафедри технології машинобудування і металорізальних верстатів НТУ «ХПІ» Олександр Пермяков у співавторстві з Володимиром Симонюком, Віктором Денисюком, Юрієм Лапченком (ЛНТУ), Василем Струтінським (НТУУ «КПІ ім. І. Сікорського»);
  • стаття «The Dynamic Model of Conveyor Belt Stresses», автори — співробітники кафедри розподілених інформаційних систем і хмарних технологій НТУ «ХПІ» Олег Піхнастий і Георгій Кожевніков у співавторстві з Валерієм Ходусовим (ХНУ ім. В.Н. Каразіна);
  • стаття «Effect of Barocryodeformation Degree at 77 K on the Precipitation Structure in CuCrZr Alloy», автори — співробітники кафедри фізики НТУ «ХПІ» Алла Бєляєва, Олексій Галуза і Алла Савченко в співавторстві з Іваном Коленовим (Інститут електрофізики і радіаційних технологій НАН України, Інститут радіофізики та електроніки ім. О.Я. Усикова НАН України), Павлом Хаймовичем (ННЦ «Харківський фізико-технічний інститут»).

Книгу можна придбати як в електронному вигляді, так і в друкованому.

Довідка:

Грабченківська міжнародна конференція «Передові виробничі процеси» (Interpartner) заснована 30 років тому професором НТУ «ХПІ» Анатолієм Грабченком. До 2014 року вона мала назву «Високі технології в машинобудуванні» (Інтерпартнер) і проводилася на базі туристичного комплексу «Політехнік» у м. Алушта (Крим), після — на базі Одеського національного політехнічного університету. У 2021 року конференція відбудеться у вересні. Робоча мова — англійська. Вибрані роботи конференції видаються окремою книгою. Сайт конференції: http://interpartner.odessa.ua.

Видавництво «Springer Science and Business Media Deutschland GmbH» — міжнародна видавнича компанія, яка спеціалізується на виданні академічних журналів та книг з природничо-наукових напрямів (теоретична наука, медицина, економіка, інженерна справа, архітектура, будівництво і транспорт). Це провідне світове наукове портфоліо, яке надає дослідникам з академічних кіл, наукових установ та корпоративних R&D центрів якісний контент через інноваційну інформацію, продукти та послуги.