ХПІ відвідав професор американського університету

У НТУ «Харківський політехнічний інститут» з візитом побував професор Каліфорнійського університету в Берклі, ментор еō Business Incubators Рік Расмуссен. Він зустрівся з керівництвом вишу, обговорив можливості для подальшої співпраці, а також став почесним гостем свята «Посвята в студенти».

Виступаючи перед першокурсниками, Рік Расмуссен привітав усіх присутніх з Днем знань, і закликав до участі в бізнес-інкубаторі, який діє на базі ХПІ. За його словами, це серйозний шанс досягти міжнародного успіху, адже програма інкубатора допомагає комерціалізувати свої науково-технічні розробки, і ще в студентські роки створити власний стартап.

Крім того, для гостя провели екскурсію кампусом харківського Політеху, а також вручили пам’ятні подарунки.

Довідка:

Рік Расмуссен (Rick Rasmussen) — професор Каліфорнійського університету Берклі, викладає курс з інновацій та підприємництва. Уродженець Кремнієвої долини, має величезний досвід роботи на перетині сфер бізнесу і промисловості, уряду, венчурного капіталу і академічних кіл. Співзасновник трьох компаній стартапів, які починали з нульовим прибутком, збирали кошти від провідних венчурних капіталістів, стали відомими, отримали статус Fortune 500 і були продані за 12 мільярдів доларів. Є ментором еō Business Incubators і сьогодні працює з Чарльзом Уайтхедом над створенням венчурного Фонду, націленого на інвестування в українські науково-технічні розробки. У багатьох бізнес-ситуаціях він є посередником між урядами, агентствами економічного розвитку, інвесторами та інноваторами. Глава Менторів Європейської Академії Інновацій, радник знаменитого Акселератора «Алхімік», а також десятків стартапів.