Посвята в студенти ХПІ — Нова локація та особливі гості

1 вересня в НТУ «Харківський політехнічний інститут» відбулась урочиста Посвята в студенти Політеху. Учасниками свята стали понад 2200 першокурсників, їхні батьків, представники адміністрації ХПІ, викладачі, студенти вишу, та багато інших. Серед почесних гостей заходу — в.о. міського голови м. Харкова Ігор Терехов, заступник голови Харківської облдержадміністрації Роман Семенуха, директор Департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко, голова адміністрації Київського району м. Харкова Неллі Казанжиєва, а також гість з Америки — професор Каліфорнійського університету в Берклі Рік Расмуссен. Глядачам представили різноманітні танцювальні, вокальні номери від творчих колективів Палацу студентів ХПІ. Локацією для цьогорічної Посвяти став майданчик біля спорткомплексу «Політех» у оновленому Молодіжному парку.

Святковий захід розпочався з традиційної ходи першокурсників та викладачів ХПІ, які йшли під прапорами своїх інститутів і факультетів. Після цього ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол привітав нових політехніків: «Шановні першокурсники, вітаю вас із Днем знань! Сьогодні дуже важливий день у вашому житті — ви приєдналися до родини харківських політехніків. Безумовно, ви зробили правильний вибір, адже ХПІ гарантує гарну освіту, і дає можливість після закінчення вишу будувати успішну кар’єру. За 135-річну історію університету є чим пишатися, і сьогодні ми надаємо різноманітні можливості для всебічного розвитку особистості. Я бажаю вам успіхів, міцного здоров’я, і ​​всього найкращого!».

«Ось і сталося: в родині ХПІ — поповнення! Упевнений, що це буде гідна зміна, і кожен першокурсник стане гідним харків’янином! Вам всім пощастило, що ви будете вчитися в одному з кращих вишів України. Упевнений, що ви отримаєте той багаж знань, який вам стане в нагоді і в житті, і в професійній діяльності!» — сказав в.о. харківського міського голови Ігор Терехов.

Зі свого боку заступник голови Харківської облдержадміністрації Роман Семенуха побажав першокурсникам отримувати максимум від навчання в ХПІ і бути успішними: «Для мене велика честь бути тут і привітати вас зі святом від імені Харківської обласної державної адміністрації. Хочу сказати, що ви не помилилися, обравши один з кращих вишів не лише Харкова, а й України. ХПІ має славетну історію, і я переконаний, що ви отримаєте тут багато. В мої студентські роки вважалося, що вчитися в ХПІ — важко, тому ті знання, які ви тут отримаєте, тим більше будуть цінними!».

В рамках урочистої частини Посвяти в студенти, ректор Євген Сокол запалив вогонь «Чаші знань». Учасникам заходу показали концертну програму — вокальні, танцювальні та інші номери від творчих колективів Палацу студентів ХПІ.

Крім того, перед гостями події виступив партнер з США — професор Каліфорнійського університету Берклі, представник еō Business Incubators Рік Расмуссен. Він привітав усіх присутніх зі святом, і закликав до участі в бізнес-інкубаторі, який діє на базі ХПІ. За його словами, це серйозний шанс досягти міжнародного успіху, адже програма інкубатора допомагає комерціалізувати свої науково-технічні розробки, і ще в студентські роки створити власний стартап.

 Більше фото можна подивитися на сторінці в Facebook.