ХПІ співпрацюватиме з Азербайджаном в галузі кризової психології та блискавкозахисту

НТУ «ХПІ» відвідала делегація Академії Міністерства надзвичайних ситуацій Азербайджанської Республіки на чолі з ректором Баба Гаджи огли Салаєвим. Під час зустрічі гості ознайомилися з діяльністю харківського Політеху, обговорили можливості взаємовигідної співпраці. Зокрема, йшлося про екстремальну та кризову психологію. Сторони домовилися про організацію спільної роботи з питань розвитку індивідуального та організаційного лідерського потенціалу.

Під час переговорів з делегацією Академії Міністерства надзвичайних ситуацій обговорювалися напрями перспективної співпраці вишів у освітній, науковій та культурній сфері. Пріоритетними інтересами для представників азербайджанської сторони стали: розвиток індивідуального, організаційного лідерського потенціалу та екстремальна, кризова психологія. Цими питаннями в ХПІ займається кафедра педагогіки та психології управління соціальними системами ім. акад. І.А Зязюна (зав. кафедри Олександр Георгійович Романовський).

У процесі обговорення наукового співробітництва, увага була приділена напрацюванням вчених Науково-дослідного і проектно-конструкторського інституту «Молнія» НТУ «ХПІ» в галузі захисту важливих державних об’єктів від впливу електромагнітного випромінювання природного і штучного походження.

Результатом зустрічі стало рішення про підписання міжнародного договору про науково-технічну і навчальну співпрацю між вишами. Подія запланована на жовтень 2021 року в місті Баку (Азербайджанська Республіка).

Довідка:

НТУ «ХПІ» представляли: ректор Євген Сокол, проректор з науково-педагогічної роботи Геннадій Хрипунов, заступник начальника відділу міжнародних зв’язків Олександр Василюк. З боку Академії МНС Азербайджанської Республіки були присутні: ректор Баба Гаджи огли Салаєв, начальник факультету заочної освіти Ільгар Фірдосі огли Дадашов.

Ініціатор зустрічі — кафедра педагогіки та психології управління соціальними системами ім. акад. І.А Зязюна харківського Політеху.