День відкритих дверей ХПІ: Лайфхаки для успішного вступу до вишу, інтерв’ю з ректором та багато іншого

14 листопада НТУ «Харківський політехнічний інститут» провів онлайн День відкритих дверей — вперше у Telegram, а також у Facebook. У прямому ефірі учасниками стали понад 2500 осіб! Абітурієнти та їхні батьки змогли познайомитися з харківським Політехом, можливостями, які доступні студентам університету, дізнатися про умови прийому, а також поставити запитання експертам у чаті та отримати на них відповіді. Так, ректор ХПІ Євген Сокол презентував університет, його структуру та діяльність, дав поради абітурієнтам для вибору майбутньої спеціальності. Представники приймальної комісії університету розповіли про особливості вступної кампанії 2022 року, її правила та умови, а також поділилися лайфхаками для успішного вступу до ХПІ.

Онлайн-захід складався з декількох частин та стартував з інтерв’ю ректора ХПІ Євгена Сокола, яке провели представники студентства вишу.

«Шановні абітурієнти, я вітаю вас на Дні відкритих дверей ХПІ, що проходить онлайн. Я хочу сказати насамперед, що харківський Політех у світовому рейтингу університетів QS посідає перше місце серед технічних вишів України. Безумовно, якщо ви для себе обрали шлях, пов’язаний із технічною освітою, то це — ХПІ. Є ще багато цікавих речей, які додають переваг нашому університету, але важливо, що тут ви гарантовано отримаєте якісну освіту, яка забезпечить вам майбутнє працевлаштування, і головне — досягніть тієї мети, яку ви ставите перед собою!», — звернувся до глядачів ректор НТУ «ХПІ», професор Євген Сокол.

Під час прямого ефіру він відповів на найпопулярніші запитання про харківський Політех. Серед них: чи складно вступити на бюджет; чи можна поєднувати навчання та роботу, про міжнародні можливості — стажування та освіту за кордоном, подвійні дипломи; англомовні програми ХПІ; проект «Інноваційний кампус»; розвиток стартап-руху та підтримку молодих вчених; гуртожитки та військову освіту в ХПІ; розвиток творчих та спортивних талантів; перспективи, які відкриті для випускників ХПІ, та ін. Крім того, ректор Євген Сокол дав абітурієнтам поради, як обрати свою спеціальність серед різноманіття варіантів, що доступні в ХПІ.

У другій частині трансляції експерти Центральної приймальної комісії ХПІ розповіли учасникам події всю важливу та актуальну інформацію щодо вступної кампанії 2022 року. Зокрема, про її етапи, необхідні предмети ЗНО, їх кількість і як їх обирати, конкурсний бал, що таке «широкий конкурс» і як він проходить, та інші важливі теми, а також поділилися лайфхаками для успішного вступу до університету. Крім того, представники ХПІ відповідали на запитання абітурієнтів. За дві години прямого ефіру — понад 150 питань у чаті Telegram.

У третій частині заходу глядачі могли детальніше ознайомитися з напрямами, спеціальностями та освітніми програмами ХПІ. Відео доступні за посиланнями:

Окрім Telegram, прямий ефір Дня відкритих дверей відбувався також у Facebook.

Переглянути запис прямого ефіру можна тут: https://www.youtube.com/watch?v=X8hgQd1KGwE

Отримати актуальну інформацію про вступну кампанію можна на сайті: http://vstup.kpi.kharkov.ua/.