Басейн ХПІ став тренувальною базою для спортсменів з ОАЕ

До НТУ «ХПІ» прибула команда представників федерації з плавання Об’єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ). Мета — проведення тренувань на базі навчально-спортивного комплексу «Політех» для підготовки до Чемпіонату світу з плавання, що відбудеться у грудні цього року. Крім того, спортсмени зустрілися з ректором вишу Євгеном Соколом.

До складу делегації увійшли: Юсб Аматрооші (Yousb Amatrooshi), Салем Галеб Сабт (Salem Galeb Sabt), Марван Аль Хаттаві (Marwan Al Hattawi), Тума Аль Белооші (Tuma Al Belooshi).

Протягом 10 днів плавці з ОАЕ проводять тренування в басейні ХПІ під керівництвом досвідчених викладачів-інструкторів вишу. Представники Об’єднаних Арабських Еміратів зазначили, що спортивна база харківського Політеху відповідає олімпійським вимогам, а сильна команда тренерів надає їм підтримку, ділиться своїм досвідом підготовки до змагань.

Ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол розповів, що університет планує продовжувати співпрацю з ОАЕ, найближчим часом буде підготовлено проект про можливі напрями.

Прийом делегації від ХПІ забезпечували: ректор Євген Сокол, проректор Геннадій Хрипунов, завідувач кафедри фізичного виховання Олексій Юшко, начальник відділу міжнародних зв’язків Олександр Гончаров, а також генеральний директор фірми NVC Lighting Technology Corporation Хассан Харісі.

Довідка:

Візит представників федерації з плавання ОАЕ до ХПІ відбувся у межах домовленостей про співпрацю, які були досягнуті між ректором ХПІ Євгеном Соколом та міністром спорту м. Дубай Халіфом Хамеїсом Алі Абдуллою Алькаабі у вересні цього року.

Навчально-спортивний комплекс «Політех» має статус «База олімпійської підготовки збірних команд України». Зокрема, в ньому знаходяться два басейни, у тому числі 50-метровий басейн.

Чемпіонат світу з плавання на короткій воді (15th FINA World Swimming Championships (25m) 2021) відбудеться в Абу-Дабі в грудні 2021 року. Учасниками будуть найкращі плавці зі 147 країн світу. Серед напрямів жіночих та чоловічих категорій — вільний стиль, плавання на грудях, на спині та в стилі батерфляй; будуть індивідуальні та командні змагання, а також естафети. Буде розіграно понад сорок комплектів медалей.