У ХПІ провели інтелектуальний воркшоп для дітей до Дня Святого Миколая

У «Просторі ідей: Science&Museum/ Арсенал ідей Україна» НТУ «ХПІ» для дітей провели воркшоп «Навіщо мені хімія? Як працюють знання на практиці». Захід пройшов напередодні Дня Святого Миколая у рамках програми Всеукраїнського дитячого фестивалю «КнигоПодорож» від видавництва «Ранок». Юним учасникам розповіли, як знання з екології та хімії можуть допомогти врятувати світ та бути корисними у повсякденному житті.

Допитливі хіміки та екологи дізналися, що знизити ризик глобального потепління можна шляхом зменшення споживання яловичини, а перероблюючи органічні відходи вдома, можна зменшити рівень забруднення атмосфери. Ці та інші відповіді дітям допомогли знайти доцент кафедри органічного синтезу та нанотехнологій НТУ «ХПІ» Сергій Петров разом з авторкою екокниги «Зберегти ліс» Ганною Булгаковою та екозахисницею у WWF в Україні Тетяною Карпюк.

https://www.youtube.com/watch?v=K0RQ2zDm9Lg&feature=youtu.be

Нагадаємо, з 9  по 13 січня 2018 року  в НТУ «ХПІ» пройде освітній проект для школярів «Зимові канікули з Політехом та Арсеналом Ідей Україна». На дітей чекають 25 оригінальних подій. Свої лекції, майстер-класи, тренінги, воркшопи та інтерактивні ігри представлять понад 20 кафедр НТУ «ХПІ». Усі заходи пройдуть у Просторі ідей: Science&Museums/Арсенал Ідей Україна (адреса — вул. Кирпичова, 2, НТУ «ХПІ», електрокорпус, перший поверх).

Більш докладно з розкладом Канікул можна ознайомитися на сайті Polytech Events та офіційній сторінці НТУ «ХПІ» у Facebook.

Переглянути, як школярі провели осінні канікули з Політехом можна на офіційних сторінках прес-служби ХПІ у Facebook та YouTube.

 

Довідка:

Всеукраїнський дитячий фестиваль «КнигоПодорож», організований видавництвом «Ранок», відбувся у Харкові з 15 по 17 грудня. Захід пройшов під гаслом «Книга — як форма комунікації».

У рамках програми провели тижневий тур школами України «Класне читання», конкурс ілюстраторів, онлайн-марафон «Досвід літераторів», воркшопи  «Навіщо мені хімія? Як працюють знання на практиці», «Як стати популярним книгоблогером» та «Як обирати книги дітям», театральні вистави, флешмоб, детективні квести для школярів та багато іншого.