Аспірант ХПІ — учасник міжнародного семінару в Італії

Артем Резниченко, аспірант кафедри радіоелектроніки НТУ «ХПІ» 2-го року навчання (спеціальність — «Фізика і астрономія»), візьме участь у міжнародному семінарі «Вплив космічної погоди на функціонування глобальної навігаційної супутникової системи (ГНСС) в низьких широтах». Захід проходитиме в Італії протягом двох тижнів (з 23 квітня по 4 травня 2018 року) за участю провідних вчених у цій сфері з Австрії, Індії, США, Франції, Хорватії та інших країн.

Так, у рамках семінару представники національних та міжнародних установ, діяльність яких пов’язана з ГНСС, проілюструють важливість супутникової навігації для країн, що розвиваються; спікери з Нігерії, Кот-д’Івуара, Ефіопії, Аргентини та Малайзії презентують результати своїх спільних наукових досліджень у цій сфері; інші вчені розкажуть про особливості функціонування ГНСС, реакцію іоносфери на зміни космічної погоди та інше.

Участь у семінарі дозволить Артему Резниченку отримати теоретичну і практичну підготовку з фізики космічної погоди, поглибити знання щодо впливу космічної погоди (у тому числі й іоносферні процеси, що з нею пов’язані) на функціонування ГНСС.

Довідка:

Воркшоп «Вплив космічної погоди на функціонування Глобальної навігаційної супутникової системи (ГНСС) в низьких широтах» є десятим у рамках заходів, що проводяться з 2009 року Міжнародним центром теоретичної фізики (м. Трієст, Італія) у партнерстві з Інститутом наукових досліджень Бостонського коледжу, Міжнародним комітетом з ГНСС Управління з питань космічного простору ООН.