Створення інтер’єру в доповненій реальності — Стартап студентів ХПІ

Мобільний додаток «FURNITROOM», що дозволяє «приміряти» меблі для створення свого інтер’єру, розробили представники НТУ «ХПІ». Автори інтернет-сервісу — студенти 4-го курсу Навчально-наукового інженерно-фізичного інституту ХПІ Тетяна Правдіна та Віталій Власенко, а також їхній науковий керівник, доцент кафедри геометричного моделювання та комп’ютерної графіки ХПІ Андрій Дашкевич.

Коли з’явилася можливість взяти участь в новому сезоні освітньо-стипендіальної програми CIG R&D LAB, харківські політехніки вирішили спробувати свої сили в чомусь новому і запропонувати цікавий проект. «Оскільки ми навчаємося за напрямом комп’ютерних наук, у нас виникла ідея створити мобільний додаток, в який можна вбудувати досить популярну на сьогоднішній день технологію доповненої реальності. Обговорювалося безліч варіантів, але вирішили зупинитися на розміщенні меблів у інтер’єрі. По-перше, це допоможе спростити життя покупцеві, заощадить йому час і гроші, а також продавцям або виробникам меблів, оскільки про їхній товар дізнається більша кількість людей», — розповіла лідерка проекту, студентка ХПІ Тетяна Правдіна.

Під час створення мобільного додатка кожен учасник команди вирішував конкретні завдання. Так, Віталій Власенко — розробляв головну логіку програми, а саме — роботу з доповненою реальністю і перші 3D-моделі меблів, Тетяна Правдіна — створювала UX/UI дизайн програми, а також займалася її просуванням. Їхній ментор Андрій Дашкевич розробляв інтерфейс додатка, а також консультував студентів з різних питань, які виникали в процесі роботи.

Команда проекту націлена на подальший його розвиток, зокрема, співпрацю з різними компаніями з виробництва меблів не лише в Україні, а й за кордоном.

На цей час студенти НТУ «ХПІ» Тетяна Правдіна і Віталій Власенко разом зі своїм викладачем Андрієм Дашкевичем є учасниками другого сезону освітньо-стипендіальної програми CIG R&D LAB, яка реалізується в ХПІ в рамках співпраці вишу з Chernovetskyi Investment Group.