ХПІ запрошує школярів на канікули в стилі STEM

НТУ «Харківський політехнічний інститут» організовує для школярів літні «Канікули з Політехом». Протягом двох тижнів (7-18 червня 2021 року) хлопці та дівчата зможуть взяти участь у науково-популярних майстер-класах, воркшопах і лабораторних, а також стати «студентами на один день» — відвідати лекції та практики у виші, поспілкуватися зі студентами ХПІ. Заходи — безкоштовні, будуть проходити в очному і онлайн форматах.

Викладачі харківського Політеху розробили нову серію тематичних заходів, яка складається з двох частин:

  • 07 – 11 червня — «Канікули в стилі STEMCamp School» (науково-популярні події: лабораторні роботи, воркшопи, наукові лекторії та майстер-класи). Програма орієнтована на учнів середніх і старших класів, мета якої — стимулювати креативність школярів, їхній інтерес до інновацій і технологій, мотивувати до вивчення природничо-математичних наук.

Місце проведення: м. Харків, вул. Кирпичова, 2, НТУ «ХПІ», Електротехнічний корпус, приміщення «Арсенал Ідей Україна». Початок — 7 червня о 10:00.

Графік і реєстрація на заходи: http://bit.ly/STEMCamp21 (форма буде відкрита 01.06.2021 р.).

  • 14 – 18 червня — «One Day University». Абітурієнти зможуть на один день стати студентами і відвідати пари (1 лекція, 1 практика, зустріч зі студентами ХПІ). Мета заходів — розкрити суть спеціальності, показати, що на школярів чекає в майбутньому, і спростити вибір спеціальності, а також зруйнувати бар’єр між абітурієнтами та студентами, розвіяти міфи про складнощі навчання.

Місце проведення: онлайн. Початок — 14 червня о 10:00.

Графік і реєстрація на заходи: http://bit.ly/OneDayKhPI-2021 (форма буде відкрита 01.06.2021 р.).

Довідка:

Проект «Канікули з Політехом» стартував восени 2017 року. Його організаторами і спікерами є викладачі, аспіранти, студенти різних кафедр НТУ «ХПІ». У період шкільних канікул дітям презентують програму різноманітних заходів — майстер-класів, воркшопів, інтерактивних ігор та лекцій, лабораторних робіт, демонстрацій, дослідів. Гостями Канікул стають не лише діти, а й дорослі — їхні батьки, вчителі. Головна ідея проекту — показати природничі (хімію, фізику, математику та ін.), соціальні науки цікаво, мотивувати дітей займатися наукою в майбутньому. Для цього лектори використовують STEM-підхід у своїх заходах, дозволяючи учасникам занурюватися в наукове середовище, брати участь в практичних демонстраціях, працювати в командах.

Абревіатура STEM розшифровується як «Science, Technology, Engineering and Mathematics» —  наука, технологія, інженерія і математика. Ці напрями лежать в основі цієї методики освіти. До того ж ці дисципліни вивчаються не окремо, як зазвичай, а в комплексі. Велике значення має практичне застосування отриманих знань. Дитина не просто знайомиться з новими напрямами розвитку точних наук та інженерії, а вчиться реалізовувати вивчене на практиці.