Без НМТ та ЗНО — Нові правила вступу для абітурієнтів із особливо небезпечних та окупованих територій

Абітурієнти, місцем реєстрації яких є особливо небезпечні та тимчасово окуповані території, мають можливість вступати на бюджетні місця до НТУ «Харківський політехнічний інститут» за результатами усної співбесіди. Таке право (Квота 2) поширюється на вступників із повною загальною середньою освітою, тобто після 11-го класу. У ХПІ вони можуть обирати з понад сорока спеціальностей і розраховувати на сорок відсотків виділених бюджетних місць. Старт співбесід, прийом документів та заяв з 11 липня. Це можна зробити як онлайн, так і офлайн. З усіх питань — до приймальних комісій харківського Політеху: http://vstup.kpi.kharkov.ua/contacts/.

Для того, щоб вступити до ХПІ на основі співбесіди (без НМТ та ЗНО), 11-класник повинен перевірити на сайті Мінреінтеграції, чи належить місце його реєстрації до особливо небезпечних або окупованих територій. Наказом Мінреінтеграції затверджено перелік територіальних громад, які розташовані в районах проведення воєнних (бойових) дій або перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні). Станом на 01.07.2022 року, до цього списку входить 310 громад із 9-ти областей. Перелік не фіксований – він регулярно оновлюється.

Потім потрібно вибрати спеціальність та освітню програму, куди хочеться вступити. У ХПІ для таких одинадцятикласників за Квотою-2 надано 40%  бюджетних місць (від 1650) за більш, ніж сорока спеціальностями. Харківський Політех за цим показником є ​​одним із лідерів серед університетів України! Старт прийому заяв та документів, а також проведення співбесід – з 11 липня.

Далі потрібно зв’язатися із приймальною комісією вишу.  Зробити це можна, зателефонувавши або написавши в Telegram, Viber, email; або ж прийти особисто до представництва Національного технічного університету «ХПІ» у Харкові, Полтаві, Чернівцях. Всі контакти офлайн та онлайн приймальних комісій харківського Політеху знаходяться за посиланням.

Потім подається заява та документи, а також проводиться співбесіда. Це можна зробити як онлайн, так і офлайн. Усі подробиці можуть розповісти у приймальних комісіях університету.

“Не хвилюйся. Вступай у ХПІ впевнено! Чекаємо на тебе!», — закликають абітурієнтів у харківському Політеху.

Довідка:

Національний технічний університет “Харківський політехнічний інститут” — один з найбільших технічних вишів України, заснований у 1885 році. Сьогодні НТУ “ХПІ”  —це 10 навчально-наукових інститутів, 103 кафедри, де навчаються понад 15 тисяч студентів. Харківський Політех – у топ 5 університетів України, входить до міжнародних рейтингів, де посідає провідні позиції серед українських вишів.