Науковиця ХПІ провела лекційні заняття для студентів румунського університету

Вчена Харківського Політеху  Ксенія Рєзва провела лекційні заняття для студентів Політехнічного університету Бухаресту (ПУБ) (Румунія). Вона розповіла майбутнім інженерам про наукові школи та сучасні розробки вчених своєї кафедри. Метою візиту науковиці до румунського вишу був академічний обмін знаннями в галузі гідравлічних машин та гідроенергетики та популяризація наукових досягнень харківського Політеху серед університетської спільноти Бухаресту. Поїздка викладачки ХПІ до Румунії відбулася у рамках програми академічної мобільності ERASMUS+: KA171.

Доцентка кафедри гідравлічних машини ім. Г. Ф. Проскури Навчально-наукового інституту механічної інженерії і транспорту ХПІ Ксенія Рєзва зустрілася з науковцями і викладачами кафедри «Гідравліка, гідравлічні машини та інженерія навколишнього середовища» факультету енергетики ПУБ. Обмін досвідом у навчальній та науковій сферах відбувся з завідувачем відповідної кафедри Політехнічного університету Бухаресту професором Андрієм Драгоміреску (Andrei Dragomirescu), професорами Кармен Анка Сафта (Carmen Anca Safta), Адріаном Чоканеа (Adrian Ciocanea) та їх колегами. Розмови та дискусії були направлені на пошук спільних інтересів у наукових сферах обох вишів. Обговорювалися також підходи та стратегії вирішення життєво важливих проблем в енергетичній сфері України та Румунії.

Так, у ході зустрічі було визначено коло спільних інтересів для подальшого співробітництва між кафедрами гідравлічних машини ім. Г. Ф. Проскури Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» та гідравліки, гідравлічних машин та інженерії навколишнього середовища Політехнічного університету Бухаресту.

Довідка:

ЕРАЗМУС+ –  Програма міжнародної співпраці Європейського Союзу з іншими країнами світу у сфері освіти, молоді та спорту. Програма має на меті підтримку освітнього, професійного та особистісного розвитку громадян ЄС і поза його межами задля внеску до стійкого зростання, якості робочих місць і соціального згуртування, для розвитку інновацій та посилення європейської ідентичності і активного громадянства.  Програма підтримує можливості навчальної та академічної мобільності в освіті та для молоді, проєкти та партнерства, розвиток стратегій і співпраці, професійні мережі та відкриті ресурси. Напрям КА1 спрямований на створення можливостей для індивідуальної міжнародної мобільності представників закладів вищої освіти. Тривалість проекту КА171 24 або 36 місяців.