Українські та німецькі вчені обговорили європейське майбутнє України

Науковиця НТУ «ХПІ» Олена Сергієнко взяла участь у форумі «Україна та Європа. Перспективи вступу до ЄС». Захід був приурочений до другої річниці російського вторгнення в Україну. Ініціатором його проведення виступив Вестфальский університет імені Вільгельма (Мюнстер Німеччина). На панельній дискусії форуму обговорювалися важливі питання створення українського наукового центру для підтримки вітчизняних вчених та подальше спільне співробітництво у дослідницькій сфері. З привітальним словом до учасників заходу звернувся міністр федеральних і європейських справ голова Державної канцелярії землі Північний Рейн-Вестфалія Натанаель Лімінські.  

Професорка кафедри підприємництва, торгівлі і логістики Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу ХПІ Олена Сергієнко стала учасницею форуму «Україна та Європа. Перспективи вступу до ЄС». Захід відбувся на базі Вестфальского університету імені Вільгельма (WWU)  і був приурочений до другої річниці широкомасштабної війни рф проти України. Метою форуму стало створення наукового центру для підтримки українських науковців. Вчені з України та Німеччини обговорили подальше спільне співробітництво у дослідницькій сфері.

Учасників заходу привітали міністр федеральних і європейських справ, міжнародних відносин і засобів масової інформації, голова Державної канцелярії землі Північний Рейн-Вестфалія Натанаель Лімінські (Nathanael Liminski); представниця USIM (Ukrainian Studies in Münster), професорка історії Східної Європи і Центрально-східної Європи Рікарда Вульпіус (Prof. Dr. Ricarda Vulpius); проректор з міжнародних справ, трансферу та сталого розвитку Університету Мюнстера професор Майкл Кванте (Prof. Dr. Michael Quante).

У панельній дискусії взяли участь професор Нільс Петерсен (Prof. Dr. Niels Petersen), публічне право, міжнародне та європейське право; професорка Ірина Вуцдорф (Prof. Dr. Irina Wutsdorff), славістика; професорка Дарія Опришко (Dr. Dariia Opryshko), міжнародне та європейське медіа право, Інститут інформаційного, телекомунікаційного та медіа права.

Відзначимо, що українські та німецькі науковці не тільки обговорювали вкрай актуальні питання європейської інтеграції України, а й змогли насолодитися українською музикою. Учасники форуму впевнені, що захід відкрив нові можливості інтеграції України до ЄС в межах наукового суспільства. Від імені  українських вчених професорка ХПІ Олена Сергієнко висловила вдячність  професору із Німеччини Натанаелю Лімінські (Nathanael Liminski) за підтримку України та допомогу у розвитку тісних відносин німецьких та українських науковців.

 

Довідка:

Вестфальський університет імені Вільгельма (нім. Westfälische Wilhelms-Universität Münster, скор.WWU) — один з найбільших університетів Німеччини. Розташований в Мюнстері. Заснований 16 квітня 1780 року. Мюнстерський університет носить ім’я кайзера Німеччини Вільгельма II. Навчання студентів проводиться на 15 факультетах за 130 спеціальностями.