Студентка ХПІ виграла всеукраїнський конкурс харчових технологій

У Київському національному університеті харчових технологій нагородили переможців всеукраїнського проекту «Харчові технології 2018». Студентам вручили сертифікати на відвідування кондитерської виставки ISM 2018 у Кельні (Німеччина). Серед призерів студентка кафедри органічного синтезу і нанотехнологій НТУ «ХПІ» Оксана Рак (група О-14б).

Проект «Харчові технології 2018» тривав півтора місяці, у ньому взяли участь 800 осіб з усієї України. Конкурс складався з двох відбіркових турів: у листопаді — написання мотиваційних есе, у грудні — фінал, захист власних проектів. Так, 73 студента-фіналіста представляли свої роботи членам журі. Експертами були: директор м’ясокомбінату компанії «АПК Інвест» Іван Башкир, начальник виробничого відділу компанії «Конті» Тетяна Курчаєва, генеральний директор компанії «Artwinery» Ігор Толкачов, директор з виробництва «Artwinery» Людмила Поваляєва.

Переможцями стали 30 студентів — представники дев’яти вищих навчальних закладів України. Вони презентували найоригінальніші і перспективні проекти. В якості призу їм вручили сертифікати на поїздку до Кельну (відвідування кондитерської виставки ISM 2018). Поїздка до Німеччини відбудеться з 29 по 31 січня 2018 року. Призери зможуть ознайомиться з різними експозиціями та новинками харчової галузі — технікою, товарами, інноваціями. Планується, що у виставці візьмуть участь 1 600 представників харчової сфери з 65 країн світу.

Конкурс ініційований благодійним Фондом Бориса Колеснікова для студентів спеціальностей, які пов’язані з харчовими технологіями. Мета — надати підтримку креативним студентам, оцінити їхні стартапи та розробки.