Харківські політехніки — учасники інформаційного дня за програмою «Горизонт 2020»

Студенти, молоді науковці, співробітники науково-дослідної частини  та науково-технічної бібліотеки НТУ «ХПІ» взяли участь в інформаційному дні за програмою  «Горизонт 2020».  Захід провели співробітники науково-дослідної частини ХПІ спільно з Національним контактним пунктом за тематичним напрямом «Дії Марії Кюрі для розвитку навичок, навчання та кар’єри» Рамкової програми ЄС «Горизонт 2020», який працює на базі  Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

У рамках заходу про нові робочі програми конкурсів Рамкової програми ЄС «Горизонт 2020» на період 2018/2020 роки розповів  Микола Ушаков — керівник НКП, який працює у патентно-ліцензійному відділі науково-дослідної частини КНУ ім. Тараса Шевченка. Під час виступу він звернув увагу присутніх на ті ключові рекомендації, виконання яких значно підвищує вірогідність фінансування поданого на розгляд проекту. Крім того, Микола Ушаков розповів про основні пріоритети програми «Горизонт 2020», вимоги до науковців-учасників програми, як знайти фінансування для дослідницького проекту, підготувати якісне дослідницьке портфоліо, знайти партнерів в ЄС та інші питання.

З повною презентацією керівника Національного контактного пункту Рамкової програми ЄС «Горизонт 2020» Миколи Ушакова  можна ознайомитися нижче.

Ushakov_Horizon2020_KhPI

 Довідка:

«Горизонт 2020» – це найбільша програма з досліджень та інновацій ЄС з фінансуванням майже 80 млрд. євро на 7 років (з 2014 по 2020) та додатковими приватними інвестиціями, які будуть залучатися. Програма є «відкритою для світу»: дослідники, університети, науково-дослідні організації, компанії та неурядові організації з усього світу можуть подати заявку на участь у конкурсах.