Студенти ХПІ завоювали в Європі найбільшу кількість медалей для України

Підбито підсумки IV Європейських університетських ігор, які відбулися з 15 по 28 липня в Коїмбрі (Португалія). Найбільшу кількість медалей до скарбнички української збірної приніс НТУ «ХПІ» — одне «золото» і три «бронзи». Так, студенти факультету соціально-гуманітарних технологій ХПІ завоювали перше місце в парній жіночій категорії з бадмінтону (Марина Ільїнська, Владислава Лісна), і три бронзові медалі в одиночній категорії (Марина Ільїнська, Владислава Лісна та Олександр Шмундяк). Сьогодні прапор НТУ «ХПІ» прикрашає перші шпальти українських і західних видань. За підсумками змагань українська збірна посіла 12 місце серед 39 європейських країн, які взяли участь в університетських іграх.

Президент України Петро Порошенко привітав студентів з успішним виступом на IV Європейських університетських іграх. «Вітаю нашу молодь, яка блискуче виступила на IV Європейських університетських іграх, які вчора завершилися у Португалії. До складу нашої збірної увійшли спортсмени з п’ятьох українських вишів. Вони вибороли 10 медалей — 2 золоті, 2 срібні та 6 бронзових. Вважаю це прекрасним результатом! Українська молодь — найкраща!», — зазначив на своїй сторінці в Facebook Петро Порошенко.


Репортаж медіа групи “Объектив”

http://youtu.be/IhrKjkJ4JzI

Довідка:

До української збірної увійшли представники 6 університетів: Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», Київського університету ім. Б. Грінченка, Сумського державного університету, Чорноморського національного університету ім. П. Могили, Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника. За інформацією Міністерства освіти і науки України спортсмени завоювали 10 медалей: 2 золотих, 2 срібних і 6 бронзових.

Європейські університетські гри — це масштабні змагання, в яких беруть участь спортсмени з європейських вишів. Захід проходить раз на два роки в різних європейських містах. Учасники змагаються у 13 видах спорту: баскетбол 3×3, баскетбол, бадмінтон, футбол, футзал, гандбол, дзюдо, гребля, регбі, настільний теніс, теніс, волейбол, каное спринт (демонстраційний спорт). Організатор — Європейська асоціація студентського спорту (EUSA). У цьому році ігри проходили у місті Коїмбрі (Португалія) з 15 до 28 липня 2018 р. У них взяли участь понад 4 тис. спортсменів. Українська збірна була представлена ​​в 6 категоріях — футбол, футзал, баскетбол 3х3, академічне веслування та бадмінтон.