Політехніки — призери всеукраїнського турніру з вільної боротьби

20-21 жовтня в спорткомплексі «Політехнік» відбувся другий відкритий Всеукраїнський турнір з вільної боротьби серед юніорів, пам’яті майстра спорту міжнародного класу Мурада Караєва. Студенти першого курсу спеціальності «Фізична культура і спорт» НТУ «ХПІ» стали призерами змагань. Каміль Керімов отримав «золото» в категорії до 57 кг, а Денис Бороган — «бронзу» в категорії до 65 кг.

Всього в турнірі взяли участь 90 спортсменів з 15 міст України, а також з Дагестану та Молдови. Змагання проходили в 10 вагових категоріях. Оргкомітет спортивного заходу очолив проректор НТУ «ХПІ» Магомедємін Гасанов. Серед почесних гостей турніру були представники Харківської облдержадміністрації (ХОДА) — Михайло Черняк та Олексій Курцев. Вони привітали всіх учасників, наголосивши на важливості таких заходів для розвитку спорту в Україні.

Відзначимо, що турнір пам’яті Мурада Караєва проходить в Харкові вже другий раз і традиційно на базі СК «Політехнік». Організатором і генеральним спонсором є Дагестанська діаспора міста Харкова, за підтримки НТУ «ХПІ», ХОДА.

Довідка:

Мурад Рабадановіч Караєв (15 травня 1960 року — 24 січня 2012 року) — майстер спорту СРСР міжнародного класу з вільної боротьби, бронзовий призер Чемпіонату СРСР 1985 року, переможець міжнародного турніру на призи п’ятикратного чемпіона світу Алі Алієва. Мурад Караєв був неодноразовим чемпіоном і призером України, багатьох міжнародних змагань в складі збірної команди СРСР, ставав срібним призером Кубка СРСР.