Річниця Простору ідей в Політеху. ЗАПРОШУЄМО!

17 листопада в НТУ «ХПІ» відбудеться урочисте нагородження учасників конкурсу малюнків «Я І МОЯ КРАЇНА», присвяченого річниці  Арсенал Ідей Україна/Простір ідей: Science&Museums. Конкурсантами стали майже 40 школярів від 7 до 16 років з міста Харкова та області, а також з міста Маріуполя (Донецька область). Переможці у різних категоріях отримають грамоти та подарунки. Початок — 12:30, місце — ректорський корпус ХПІ, ауд. 12 (вул. Кирпичова, 2).           

Роботи дітей приймалися з 1 вересня по 31 жовтня 2018 року (розміром А3 та А4 у будь-якій техніці). До складу журі увійшли: проректор НТУ «ХПІ», професор Юрій Зайцев, професор ХДАДМ Олег Векленко, директор Навчально-наукового інституту енергетики, електроніки та електромеханіки ХПІ, ініціатор створення Центру Арсенал Ідей Україна/Простір ідей: Science&Museums ХПІ Роман Томашевський, голова профспілкової організації  студентів ХПІ Сергій Мастерний, директор музею історії НТУ «ХПІ» Ганна Бистріченко, молоді вчені-куратори проектів Політеху Сергій Радогуз, Василь Маліков, Ксенія Мінакова.

Контакти: 707-68-86 Бистріченко Ганна Валентинівна,  707-69-44,  099-968-00-03 адміністратор Тетяна Махаринська, e-mail: prostir.idei.khpi@gmail.combystrichenko@kpi.kharkov.ua. Facebook https://www.facebook.com/prostir.idei/

Відзначимо, що за рік у просторі, який розташований в Електрокорпусі Політеху, відбулося багато цікавих науково-популярних подій — «Канікули з Політехом», Наукові Суботи, фестивалі Науки та ін. Центр відвідали: Перша леді України Марина Порошенко, голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична, Перший космонавт Незалежної України, Герой України  Леонід Каденюк, дипломати та відомі вчені-популяризатори науки з США, Німеччини, Іспанії та інші. Учасниками різноманітних зустрічей були понад 5000 дітей та молоді з різних регіонів України.

Довідка:

7 вересня 2018 року виповнився рік з дня відкриття Центру Арсенал Ідей Україна/Простір ідей: Science&Museums НТУ «ХПІ». Він був створений за ініціативи молодих  вчених НТУ «ХПІ»,  за підтримки Харківської облдержадміністрації, Благодійного фонду «Мистецький Арсенал» в рамках Всеукраїнської соціальної програми Марини Порошенко «Інклюзивна освіта — рівень свідомості нації». Центр став першим в Україні постійно діючим  інтерактивним майданчиком для творчості, досліджень та пізнання школярів та молоді, в тому числі з  інвалідністю. Центр відомий не лише мешканцям Слобожанщині, а й інших регіонів України.