В ХПІ відкриють Центр підтримки технологій та інновацій

25 червня о 10:00 в НТУ «ХПІ» відбудеться урочисте відкриття Центру підтримки технологій та інновацій (ЦПТІ, англ. TISC). Його мета  — підтримка розробок та технологічних інновацій, що створюються науковцями та стартапами.

Центр відкривається в рамках діяльності Національного офісу інтелектуальної власності (НОІВ). Він надаватиме послуги з патентного пошуку та аналізу, консультуватиме науковців з питань захисту інтелектуальної власності на національному та міжнародному рівні, підтримуватиме винахідників у процесі комерціалізації розробок та створенні бізнес-проектів.

Очікується участь у заході представників Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Національного офісу інтелектуальної власності та ректорату НТУ «ХПІ».

Місце проведення: Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» (вул. Кирпичова, 2), Науково-технічна бібліотека, ауд. 66.

Початок: 10:00, 25.06.2019

Довідка

«Національний офіс інтелектуальної власності» (НОІВ) – орган державної системи правової охорони інтелектуальної власності, визнаний на національному рівні. Він займається питаннями захисту інтелектуальної власності, консультуванням в цій сфері, розвитком та вдосконаленням відповідного нормативного, методологічного, інформаційного та фінансового забезпечення тощо. Створений у 2016 році замість Державної служби інтелектуальної власності України.

Одним з проектів НОІВ є створення та координація мережі Центрів  підтримки технологій та інновацій (ЦПТІ, TISC) на території України. Цей проект здійснюється в ході співпраці Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та Всесвітньої організації інтелектуальної власності. Ініціатором створення такого локального центру може виступати будь-яка зацікавлена організація.