ХПІ — в числі українських лідерів University Impact Rankings 2020

НТУ «ХПІ» увійшов до світового рейтингу University Impact Rankings 2020 року, який оцінює глобальні успіхи вишів у досягненні Цілей сталого розвитку, що прийняті ООН. Цього року Харківський Політех розширив кількість категорій рейтингу, за якими надав інформацію, до п’яти напрямів. За підсумками оцінювання, ХПІ став лідером серед українських вишів у категоріях «дії, пов’язані з кліматом» і «промисловість, інновації та інфраструктура», підтвердивши позиції, зайняті в 2019 році.

 

 

В цілому, результати Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» виглядають так:

категорія SDG13: дії, пов’язані з кліматом — позиція 201-300 (I місце серед українських вишів),
категорія SDG9: промисловість, інновації та інфраструктура — позиція 301-400 (I місце серед українських вишів),
категорія SDG16: світ, справедливість і сильні інститути — позиція 301-400 (III місце серед українських вишів),
категорія SDG4: якісна освіта — позиція 401-600 (III місце серед українських вишів),
категорія SDG17: партнерство для досягнення цілей — позиція 401-600 (III місце серед українських вишів).

Відзначимо, що в 2020 році ХПІ перший раз взяв участь в категорії «SDG17: партнерство для досягнення цілей», що дозволило вишу вперше ранжуватися в загальному рейтингу університетів, з урахуванням досягнень в кожному з напрямів. Таким чином, харківський Політех зайняв позицію 601+ (третє місце серед українських вишів).

Довідка:

The Times Higher Education University Impact Rankingsєдиний світовий рейтинг, який оцінює глобальні успіхи університетів світу в досягненні цілей ООН в сфері сталого розвитку (the United Nations ‘Sustainable Development Goals (SDGs). Згідно з правилами рейтингу, кожен університет міг вибрати з можливого переліку цілей (17 категорій) не менше чотирьох, і надати офіційну інформацію з цих питань. У 2020 році кількість університетів-учасників рейтингу збільшилася до 766-ти вищих навчальних закладів з 85-ти країн світу, серед них 11 українських.

У 2019 НТУ «Харківський політехнічний інститут» брав участь в 4-х категоріях рейтингу: «SDG13: дії, пов’язані з кліматом», «SDG9: промисловість, інновації та інфраструктура», «SDG16: світ, справедливість і сильні інститути», «SDG4: якісна освіта».