Вчені ХПІ поділилися дослідженнями в галузі онлайн навчання

Викладачі кафедри систем інформації ім. В.О. Кравця НТУ «ХПІ» взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Інформаційні технології в культурі, мистецтві, освіті, науці, економіці та бізнесі», яка проходила в онлайн форматі. Вони виступили з доповіддю про інтерактивні засоби в онлайн освіті, розповіли про свої дослідження в галузі дистанційного навчання. Конференція відбулася 22 квітня на базі Київського національного університету культури і мистецтв.

Спікерами від НТУ «ХПІ» були викладачі кафедри «Системи інформації ім. В.О. Кравця»: доцент Ганна Заволодько, професор Олег Касілов. Вони презентували доповідь на тему «Інтерактивні засоби в онлайн освіті».

«Наша презентація була присвячена актуальній на сьогоднішній день темі дистанційної освіти і ресурсів, які можуть бути для цього використані. Ми представили своє дослідження і аналіз засобів для проведення і контролю дистанційного або онлайн навчання. Крім того, обговорювалися основні критерії вибору програмного забезпечення і загального алгоритму проведення занять з використанням сучасних технологій, наприклад, вебінарів», — розповіла доцент Ганна Заволодько.

Також під час конференції, як приклад реалізації онлайн заходів, згадувався цикл вебінарів ХПІ «Знай, умій, використовуй! All Digital Week». Вони відбулися наприкінці березня, в період старту загальнонаціонального карантину, але об’єднали, в режимі онлайн, учасників з різних міст України. Серед організаторів заходів були представники кафедри систем інформації Ганна Заволодько і Олег Касілов.

Довідка:

Організатор щорічної Міжнародної науково-практичної конференції «Інформаційні технології в культурі, мистецтві, освіті, науці, економіці та бізнесі» — кафедра комп’ютерних наук Київського національного університету культури і мистецтв.