Технології жирів та продуктiв бродiння

Некрасов Павло Олександрович Завiдувач кафедри

Некрасов Павло Олександрович

Сайт кафедри

Про кафедру

Кафедра технології жирів та продуктів бродіння, яка розпочала діяльність з 1930 року, здійснює підготовку фахівців за освітньо-професійною програмою «Технології жирів, продуктів бродіння і виноробства» першого та другого рівня вищої освіти (бакалавр та магістр) зі спеціальності 181 «Харчові технології» галузі знань 18 «Виробництво та технології» за наступними спеціалізаціями:

Спеціалізація 181.01 «Технології жирів, жирозамінників та ефірних масел»

Технології жирів, жирозамінників і ефірних масел – це технології, що застосовуються в галузі розробки та масового випуску і зберігання всіх видів жирів, олій, а також жировмісних продуктів (кондитерські, хлібопекарські вироби, морозиво, сири, соуси тощо) та рослинних білків.

Спеціалізація 181.02 «Технології продуктів бродіння і виноробства»

Технології продуктів бродіння і виноробства – це технології для розробки, масового випуску та зберігання всіх видів продукції, що виробляється підприємствами бродильної промисловості (пиво, сидри, вино, квас, смузі, соки та інші безалкогольні та лікеро-горілчані напої).

Основні дисципліни, які складають фахову підготовку: основи фізіології та гігієни харчування; основи виробництва продуктів оздоровчого призначення; інноваційні технології переробки жирів; контроль якості та безпека олійно-жирових продуктів та продуктів бродіння; актуальні питання пивоваріння; сучасні технології вина і коньяку; актуальні питання технології спирту, лікеро-горілчаних виробів і безалкогольних напоїв.

Випускники кафедри значною мірою забезпечили становлення і стрімкий розвиток не тільки олійно-жирової, але й кондитерської, пивоварної, виноробної, безалкогольної та лікеро-горілчаної галузі харчової промисловості. Серед них Міністр харчової промисловості, Герой України, Лауреати державних премій України, учені, керівники крупних підприємств. Сьогодні випускники кафедри працюють на сучасних підприємствах і установах, таких як концерн «Альфа Лаваль», компанія «Nestle», «Кернел Групп», «Procter&Gamble», «Cargill», «Bunge», у підрозділах найбільшого світового пивоварного концерну Anheuser-Busch InBev, компанії «Carlsberg Group» та багатьох інших, які затребувані на міжнародному ринку праці.

Випускники кафедри мають високий професійний та освітньо-науковий рівень підготовки, готові для наукової та виробничої діяльності в олійно-жировій, кондитерській, пивоварній, виноробній, спиртовій, лікеро-горілчаній та безалкогольній галузях харчової промисловості.

Працевлаштування

Випускники працюють на підприємствах олійно-жирового комплексу України, на пивоварних заводах і малих пивоварнях, спиртових, лікеро-горілчаних, виноробних заводах, кондитерських фабриках, молокозаводах та інших підприємствах харчової промисловості.

Науковi напрямки

На кафедрі працюють 3 доктори та 10 кандидатів технічних наук.

Наукові дослідження співробітників кафедри спрямовані на глибоке вивчення сутності технологічних процесів видобування і переробки жирів, а також бродильних виробництв і виноробства, з урахуванням можливості створення нових корисних для людини продуктів харчування.

На кафедрі здійснюється підготовка аспірантів, докторів філософії (PhD) та докторантів за спеціальністю «Харчові технології».

Випускаючi спецiaльностi та спеціалізації

Спеціальність: “Харчові технології”

  • Спеціалiзацiя 181.01 «Технології жирів, жирозамінників і ефірних масел»
  • Спеціалiзацiя 181.02 «Технології продуктів бродіння і виноробства»