Команда ХПІ посіла друге місце на Всеукраїнської олімпіаді роботів

У Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» визначили переможців II етапу Першої Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни “Системи штучного інтелекту”.

Учасниками змагання стали 20 студентів з п’яти вузів України. Серед них студенти НТУ «ХПІ» (кафедра обчислювальної техніки та програмування), Одеського національного політехнічного університету (кафедра комп’ютеризованих систем управління), Одеського національного університету ім. І.І. Мечникова (кафедра прикладної математики), Харківського національного університету радіоелектроніки, Національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського «ХАІ» (системи управління літальними апаратами).

За результатами олімпіади почесне друге місце посіла команда НТУ «ХПІ», до якої увійшли студенти четвертого курсу кафедри обчислювальної техніки та програмування Артем Бондаренко, Денис Волошин та Павло Бєлоусов.

Перше місце виборола команда студентів НАУ ім. М.Є. Жуковського «ХАІ», а третє місце — команда ХНУРЕ.

Олімпіада проходила в два тури. Учасники I туру (теоретичний) вирішували завдання з дисципліни «Системи штучного інтелекту» та з дисциплін базової підготовки програмістів. Другий II тур (експериментальний) був пов’язаний з розробкою програм поведінки інтелектуального робота, що працює під керуванням мікроконторолеру . На II тур також були винесені демонстрація роботи робота на стенді та завдання, яке передбачало розробку програм за напрямками: рух за лінією, об’їзд перешкод, слалом, сумо (робореслінг), кегельринг чи інше.

Довідка:

В олімпіаді взяли участь переможці I етапу Всеукраїнської студентської олімпіади —вузівських олімпіад в галузі застосування комп’ютерних інформаційних технологій та робототехніки.

Олімпіада пройшла згідно з наказом Міністерства освіти і науки України № 1247 від 27.11.2015 року “Про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади у 2015/2016 навчальному році” та Законом України «Про вищу освіту».