Студенти ХПІ можуть проявити свої таланти в творчому конкурсі

Молодих українців (від 14 до 25 років) запрошують до участі в першому Всеукраїнському конкурсі творів образотворчого мистецтва на тему «Образ Миру».

Його переможці будуть відзначені грошовими преміями та участю у виставці української галереї сучасного мистецтва (м. Київ) – Галереї РА. Для участі в конкурсі приймаються роботи таких напрямків як живопис, графіка, скульптура, декоративно-прикладне мистецтво, короткометражні фільми соціальної спрямованості (наприклад, малюнок, логотип, ілюстрація, скульптурна композиція, картина, 3–D малюнок, соціальна реклама і т.д.), що об’єднані темою «Мир».

2У роботах необхідно розкрити своє бачення теми конкурсу. Учасник або група учасників може подати на творче змагання від 1 до 5 робіт (у тому числі в різних категоріях), попередньо відправивши заявку на e–mail: obraz.myru@gmail.com.

Матеріали і техніка виконання робіт визначаються автором. Основні вимоги – відповідність заданій темі, стовідсоткове авторство, унікальність, креативність. Вітається оригінальність і креативний підхід, а також використання змішаної техніки у втіленні своєї творчої ідеї.

Конкурс буде проводиться в 3 етапи:

І – реєстраційний. Дедлайн подачі заявок – 5 січня 2017 року.

II – відбірковий. Триває з 9 до 10 січня 2017 року. Конкурсне журі обирає кращі роботи для виставки і переможців конкурсу.

III – оголошення переможців і проведення виставки. Конкурсне журі визначає 3 переможців у 2 вікових категоріях: 14–18 років та 19–25 років.

Вони будуть нагороджені заохочувальними грошовими винагородами: за I місце – 15 000 грн, II – 10 000 грн, III – 5000 грн.

Кращі роботи учасників представлять на 2–тижневій виставці в Галереї РА 26 січня 2017 року.

Довідка:

Конкурс «Образ Миру» покликаний популяризувати миротворчі ідеї, прищеплювати почуття соціальної відповідальності та стимулювати в молодих людях впевненість у собі для реалізації творчих здібностей.

Його мета – втілення образу світу без війни і насильства через твори мистецтва.

Організатори конкурсу – громадська організація «Інститут миру» за підтримки Галереї РА, а також національних і зарубіжних партнерів.

Детальніше про критерії оцінки, умови конкурсу – читайте в Умови конкурсу.docx (17,48 kb) та Положення про конкурс.pdf (1,28 mb)