У ХПІ навчатимуть майбутніх фахівців Южно-Української АЕС

НТУ «ХПІ» організував профорієнтаційні зустрічі для потенційних абітурієнтів в м. Южноукраїнську Миколаївської області. Заходи відбулися в рамках договору про партнерство і співробітництво в питаннях підготовки молодих фахівців для атомних електростанцій (АЕС) між вузом та НАЕК «Енергоатом».

У зустрічі взяли участь старшокласники і випускники загальноосвітніх шкіл та гімназій міста, державного навчального закладу «Південноукраїнський професійний ліцей». ХПІ представляв доктор технічних наук, професор кафедри парогенераторобудування Юрій Ромашов.

Абітурієнти та їхні батьки, які були присутні на зустрічі, дізналися про спеціальності НТУ «ХПІ», пов’язані з енергетикою, особливості навчання і можливості проходження виробничої практики, подальшого працевлаштування та наукової діяльності.

Довідка:

Кафедра парогенераторобудування НТУ «ХПІ» займається питаннями розробки, управління, діагностики і прогнозування надійності складних теплоенергетичних систем, в тому числі енергоблоків теплових і атомних електростанцій. Навчання студентів на кафедрі ведеться за двома спеціальностями: «Енергогенеруючі технології і установки» і «Комп’ютерно-інтегровані технологічні процеси і виробництва».

З грудня 2016 року, між ХПІ і ДП «НАЕК «Енергоатом» укладено договір про партнерство і співробітництво в питаннях підготовки молодих фахівців для вітчизняних АЕС. За інформацією компанії, це забезпечує випускникам гарантоване працевлаштування на АЕС, кращі студенти під час навчання мають право на отримання персональної стипендії НАЕК «Енергоатом».