В ХПІ обговорили потенціал розвитку економіки області

27 квітня в ХПІ відбулася обласна інформаційна сесія «Напрями підвищення конкурентоспроможності підприємств регіону на зовнішніх ринках». Організатори заходу — Харківська обласна державна адміністрація (Департамент з підвищення конкурентоспроможності регіону та Департамент економіки і міжнародних відносин), Громадська спілка «Харківський університетський  консорціум» за участі ректорату, науково-дослідної частини та науково-педагогічних працівників НТУ «ХПІ».

Мета заходу – інформування представників науки та бізнесу про потенціал економічного розвитку Харківської області. Зокрема йшлося про пріоритетні напрямки стратегічного розвитку регіону для реалізації проекту Європейської Комісії «Розумні спеціалізації та організаційний розвиток для країн розширення та країн асоційованих до програми Горизонт 2020».

У заході взяли участь більше 60 науковців, які представляли 17 вищих навчальних закладів Харківської області. Також серед учасників: керівники регіональних бізнес-асоціацій, структурних підрозділів облдержадміністрації, представники громадськості.

Під час інформаційної сесії відбулась відеоконференція за участі Ігоря Єгорова, доктора економічних наук, старшого наукового співробітника відділу інноваційної політики, економіки та організації високих технологій ДУ «Інститут економіки та прогнозування НАН України».

НТУ «ХПІ» на зустрічі представляли:  д.т.н., професор, проректор з науково-педагогічної роботи Геннадій Хрипунов; д.т.н., професор, зав. кафедри стратегічного управління Ігор Кононенко; к.е.н., професор кафедри менеджмент зовнішньоекономічної діяльності та фінансів Тарас Данько; к.ф-м.н., доцент кафедри обчислюваної техніки та програмування Олена Черних; к.е.н., професор кафедри організації виробництва та управління персоналом Ольга Савченко.

За підсумками інформаційної сесії було ініційоване створення робочої групи з такими функціями:

  • ґрунтовне наукове дослідження статистичних показників соціально-економічного росту;
  • оцінка прогнозних показників «Стратегії розвитку Харківської області до 2020 року»;
  • визначення пріоритетних галузей промисловості, сфери послуг регіону з метою ефективного використання прямих інвестицій підприємств Харківщини;
  • узагальнення наявної інформації;
  • створення методологічних матеріалів;
  • формування пропозицій щодо впровадження на Харківщині концепції розумної спеціалізації.