У ХПІ проведуть міжнародну естафету, присвячену Дню Європи в Україні. ПРОГРАМА

9 червня в НТУ «ХПІ» відбудеться акція для харківських школярів «Кольори миру», присвячена Дню Європи в Україні. Учасники проведуть «Забіг миру» територією університету (дистанція — 400 метрів), відвідають виставку робіт видатного гуманіста, філософа, письменника і поета Шрі Чинмоя, зможуть проявити себе в художній творчості. Мета акції — поширення ідеалів толерантності, дружби і гармонійного співіснування народів у світі.

В рамках акції асистент кафедри загальної та експериментальної фізики НТУ «ХПІ» Юлія Овчаренко проведе для дітей художній майстер-клас з техніки монотипія. Кожен учасник зможе написати свою картину про проблеми миру і єдності. Кращі роботи будуть відправлені на виставки дитячих малюнків, присвячені Міжнародному Дню Миру ООН (навколо Колізею у Римі, Італія) і Міжнародному Дню Щастя ООН (Королівство Бутан). Експозиції будуть виставлені з 21 до 25 вересня 2017 р.

Програма проведення акції «Кольори миру» до Дня Європи в Україні

Дата проведення: 9 червня 2017 р

Час проведення: з 11:00 – 14:30

Місце проведення: Наукова бібліотека НТУ «ХПІ»

 

№ з/п

Час проведення Захід
 1 10:30 – 11:00 Збір учасників
 2 11:00 -11:30 Вступна частина. Виступ ректора проф. Є. І. Сокола, директора наукової бібліотеки Л. П. Семененко, організатора заходу Т. Є. Романової
 3 11:30 – 12:00 «Забіг миру» на 400 метрів (навколо наукової бібліотеки і головного аудиторного корпусу)
4 12:20 – 12:30 Перегляд фільму
5 12:30 – 12:45 Відвідування виставки робіт видатного гуманіста, філософа, письменника і поета, композитора і художника Шрі Чинмоя  (поверх 3, к. 45).
6 12:45 – 13:30 Художній майстер-клас для дітей в техніці живопису монотипія, де у кожного учасника буде можливість написати свою картину. Куратором художнього майстер-класу буде Овчаренко Юлія.
7 13:30 – 14:30 По закінченню естафети учасники забігу отримають в подарунок повітряні кулі з емблемою НТУ«ХПІ» та «Забігу миру», фуршет

Довідка:

Захід проходить за підтримки руху «Всесвітній біг заради гармонії». Символом гармонії і єднання є палаючий факел, який бігуни передають один одному з рук в руки. Вони пропагують здоровий спосіб життя і соціальну активність. Особлива увага приділяється залученню дітей, юнацтва та молоді до активних занять фізичною культурою і спортом. В рамках цього некомерційного проекту естафети та різноманітні акції проводяться протягом 30 років в більш ніж 100 країнах світу. 

В Україні Всесвітній біг заради гармонії проводиться з 1991 року. За цей час його учасники подолали понад 60 000 км у всіх областях країни. Палаючий факел тримали близько 350 000 наших співвітчизників.

  Естафета організована міжнародною мережею волонтерів, яких надихає бачення повної гармонії і спокою в світі. Цього року акція в Україні відбувається за підтримки Кабінету Міністрів України, Міністерства молоді і спорту і мережі центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».