У ХПІ відбувся урочистий випуск магістрів — 2017

30 червня в Палаці студентів Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» відбулися урочистості, присвячені завершенню навчання в університеті. Цього року документи про закінчення НТУ «ХПІ» отримали майже 5000 бакалаврів, фахівців і магістрів. Кожен шостий з них завершив навчання з відзнакою.

«Сьогодні величезне свято в нашому Політеху. Ми випускаємо нову генерацію магістрів — 730 осіб. Особливо приємно відзначити, що вони вже вписали золоті сторінки в історію нашого університету. У мене немає сумнівів, що в майбутньому наші випускники будуть рухатися вперед, розвивати економіку рідної Харківщини і України», — зазначив ректор НТУ «ХПІ», доктор технічних наук, член-кореспондент НАНУ, професор Євген Сокол.

Кращим студентам — переможцям конкурсів, студентських олімпіад, наукових конференцій, активістам спортивного і культурного життя університету — дипломи вручили ректор вишу професор Євген Сокол і голова Харківської обласної державної адміністрації (ХОДА) Юлія Світлична, яка була присутня на святі в ХПІ у якості почесного гостя.

«ХПІ — це бренд, це знак якості, — підкреслила керівник області Юлія Світлична. — Я бажаю вам з честю нести звання «хапеївец». Бажаю кожному знайти себе в житті, розвиватися, знайти роботу, яка буде приносити не тільки фінансове, а й моральне задоволення. Бажаю, щоб вами пишалися батьки, ваші викладачі та щоб вами пишалася Харківщина!».

Юлія Світлична також вручила подяки голови ХОДА двом кращим випускникам 2017 року — неодноразовому переможцю всеукраїнських олімпіад Андрію Данилюку, який є стипендіатом Верховної Ради України, і Ользі Сухіній — іменній стипендіатці Президента України.

Після урочистого вручення дипломів випускники ХПІ поділилися своїми спогадами і планами на майбутнє.

«Чудовий настрій, адже сьогодні ми отримуємо свої довгоочікувані дипломи. У ХПІ я вивчав нафтогазову інженерію, зараз потрібно вирішити чи продовжувати навчання в аспірантурі, чи працювати», — розповідає про свої плани випускник факультету технологій органічних речовин НТУ«ХПІ» Абдула Азмі (Судан).

«Найдивовижніше — це нові люди, яких ти зустрічаєш, які проводять пари, приходять на майстер-класи. Серед них — власники компаній, журналісти, режисери, ведучі, оператори. Вони вносять свою маленьку, але дуже вагому частку в твоє майбутнє, професію і життя», — поділилася своїми враженнями від навчання в НТУ «ХПІ» випускниця факультету бізнесу і фінансів (кафедра міжкультурної комунікації та іноземної мови) Олена Ярошенко.

«Сумно розлучатися з Політехом, — розповідає випускниця факультету автоматики та приладобудування Людмила Безугла. — Я активно займалася художньою самодіяльністю у стінах Палацу студентів ХПІ, брала участь у культмасових заходах. У мене тут дуже багато друзів, тому я обов’язково буду повертатися в рідний університет».

Завершились урочистості святковим концертом, який подарували глядачам творчі колективи Палацу студентів ХПІ: ансамблі «Україна», «Поліфонія», «Сузір’я», «Тріумф», вокал шоу-бенд «Сузір’я», СТЕМ, камерний хор ім. О. Петросяна, театр «Політехнік» і студія циркового мистецтва «Бенефіс». На сцені Палацу студентів виступали і випускники 2017 року. Вони грали, співали, жартували, танцювали … І робили це в останній раз, як студенти Політеху. Тепер вони — дипломовані фахівці. У добру путь, друзі!

Більше фото — в альбомі.