Студентів ХПІ запрошують взяти участь у безкоштовній IT-конференції

Студентів Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» запрошують відвідати IT-конференцію «Життя проекту 2. 0. Новий рівень». Захід відбудеться в суботу, 21 жовтня, в івент-зоні «Fabrika. space» (вул. Благовіщенська, 1). Участь у конференції безкоштовна.

Як повідомила начальник Управління сім’ї та молоді Харківської міської ради Аліна Помазан, конференція пройде для тих, хто тільки бажає познайомитися з IT-сферою. За її словами, міська рада підтримала освітню ініціативу IT-компаній, і на конференції молоді люди зможуть безкоштовно дізнатися про цікаві напрямки IT-індустрії і, можливо, вибрати свою майбутню професію.

Дата проведення конференції: 21 жовтня 2017 року, субота.

Реєстрація учасників відкриється о 12:00. Виступи пройдуть з 13:00 до 19:30 (заплановано також три кави-брейка для спілкування зі спікерами та учасниками).

Місце проведення: івент-зона «Fabrika. space» (вул. Благовіщенська, 1).

Один з організаторів конференції, керівник відділу маркетингу однієї з компаній Семен Швайбовіч зазначив, що це вже друга така конференція, і подібні планують проводити щорічно. Цього року серед тем, які обговорять на конференції, — front-end і back-end розробка, управління проектами, тестування, інтернет-маркетинг, штучний інтелект. За його словами, лекції читатимуть фахівці з досвідом роботи від 5 до 25 років з Харкова та Києва, у тому числі керівники IT-компаній — всього 12 спікерів. Для учасників конференції пройде розіграш призів, можна буде виграти ігрові мишки, екшн-камери, сертифікати на безкоштовне навчання в IT-школах. Також буде організована розважальна зона, всі бажаючі зможуть одягнути окуляри, політати в віртуальній реальності та покерувати зорелітом у Космосі.

Ще один з організаторів, засновник і керівник однієї з компаній Віталій Кравченко зазначив, що таким чином IT-компанії підтримують розвиток своїх же майбутніх співробітників.

«У Харкові велика кількість технічних вишів, де навчається багато талановитих молодих людей. У нашого міста великий потенціал. Ми як компанія, яка працює на локальний ринок, повинні створювати умови для розвитку фахівців, щоб Харків став столицею IT-сфери», — сказав Віталій Кравченко.

Також ініціативу провести конференцію підтримала Молодіжна рада при Харківському міському голові. Його глава Михайло Лазарєв зазначив, що попит на вивчення IT-сфери зростає. У Харкові вона активно розвивається, тому необхідно заохочувати молодь, яка хоче займатися цим видом діяльності.

«Наступного року заплановано відкриття «Портал харків’янина» — сайту і додатку, завдяки яким кожен харків’янин зможе висловити свою ініціативу з розвитку Харкова, дізнатися міські новини, внести пропозиції. Харків розвиває IT-сферу», — сказав Михайло Лазарєв.