ХПІ розпочинає співпрацю з Японією

З метою переговорів про партнерство НТУ «ХПІ» відвідали японські фахівці: міжнародний експерт у різних секторах діяльності державних національних банків Масару Танака (Masaru Tanaka) і координатор програми JICA (Japan International Cooperation Agency) Олександра Чала.

В рамках візиту було розглянуто можливість стажування студентів НТУ «ХПІ» у IT-компаніях, а також організація курсів японської мови.

Гості провели переговори з керівництвом університету (НТУ «ХПІ» представляли: проректор Геннадій Хрипунов і начальник відділу міжнародних зв’язків Олександр Гончаров), а також зустрілися зі студентами.

За словами Геннадія Хрипунова, університет продовжує реалізовувати програми, пов’язані з можливістю стажування та працевлаштування студентів технічних напрямів за кордоном. «На зустріч з японськими представниками ми запросили не лише студентів-айтішників, а й тих, хто навчається суміжним напрямкам (комп’ютерна інженерія, комп’ютерні технології), а також пов’язані з інженерними спеціальностями — представників механіко-технологічного, машинобудівного, інженерно-фізичного та інших факультетів», — сказав проректор ХПІ.

Результатом переговорів стало відкриття безкоштовних курсів японської мови для студентів старших курсів для IT-спеціальностей. Вони розраховані на 8 місяців (2 рази на тиждень по 1,5 години). Перше заняття відбудеться вже 24 жовтня. За підсумками навчання японській мові, група студентів отримає можливість поїхати на стажування до Країни сонця, що сходить. Після закінчення навчання у ХПІ і отримання диплома, у них буде можливість влаштуватися на роботу в японські IT-компанії, які знаходяться в Україні.

Оскільки Масару Танака представляє не лише IT сферу, а й є відомим міжнародним фінансовим експертом, який більше 30 років працює у банківській системі, він прийняв пропозицію керівництва харківського університету прочитати лекції для студентів економічних спеціальностей ХПІ.

Довідка:

Масару Танака (Masaru Tanaka) — експерт Центрального банку Японії, радник Міністерства фінансів України, міжнародний експерт в різних секторах діяльності державних національних банків.

JICA (Japan International Cooperation Agency) — Агентство міжнародного співробітництва Японії. Урядова організація Японії, міжнародні офіси якої надають грантову допомогу та технічне сприяння різним проектам: соціальної сфери, інфраструктурної та ін.