Іноземні студенти ХПІ відзначили Всесвітній день науки

10 листопада кафедра природничих наук факультету міжнародної освіти та представники науково-дослідної частини НТУ «ХПІ» організували захід «Майбутнє вже поруч: наукові досягнення різних країн світу», приурочений до Всесвітнього дня науки за мир і розвиток.

Про важливість залучення молоді до розвитку науки, техніки і технологій, а також наукові досягнення ХПІ розповіли вчені університету: д.т.н., професор Марина Ведь, к.т.н., доцент Руслан Кривобок. Важливість подібних заходів відзначив проректор з науково-педагогічної роботи НТУ «ХПІ» професор Геннадій Хрипунов. Іноземні студенти ХПІ представили доповіді про наукові відкриття своїх країн: Хамза Улучінар (Туреччина), Крістін (Камерун), Мохамед (Ліван).

У рамках заходу іноземні студенти відвідали музей історії харківського Політеху, прослухали лекції про передові наукові напрямки вишу. Крім того, у великому високовольтному залі ХПІ гостям продемонстрували унікальні наукові експерименти на основі новітніх технологій: змоделювали електричний розряд великої потужності і продемонстрували, як він руйнує будівлі; розповіли, як захистити електроенергетичні обладнання від прямих ударів блискавки. Студенти також дізналися, як працює розроблений вченими ХПІ індикатор грозової небезпеки, який попереджає про можливий удар блискавки за 20-30 хвилин.

Нагадаємо, в рамках Тижня науки вчені НТУ «ХПІ» взяли участь у II Конгресі Міжнародної науково-освітньої дослідницької мережі (USERN). 10 листопада 2017 року, у Всесвітній день науки, ректор ХПІ професор Євген Сокол і президент організації USERN Німа Резаї підписали Меморандум про взаєморозуміння між ХПІ і мережею USERN.

Крім того, 11 листопада команда ХПІ взяла «бронзу» III Міждисциплінарного наукового квесту «Пошуки скарбів науки», який також пройшов у Харкові в рамках Тижня науки.