У ХПІ визначили переможців театрального конкурсу

У  Палаці студентів НТУ «ХПІ» відбувся конкурс студентських театральних вистав на англійській мові. Свої акторські здібності показали студенти кафедри ділової іноземної мови та перекладу. Захід зібрав близько п’яти сотень осіб. Серед глядачів — учні загальноосвітніх шкіл, гімназій, коледжів Харкова, студенти, викладачі ХПІ та інших вишів. Вони переглянули театральні мініатюри: «Різдвяні Свята», «Шрек», «Багато галасу з нічого», «Ла-Ла Ленд», «Містер та місіс Сміт», «ХПІ-квашено» та «Маска».

У театральній майстерності мовою Шекспіра змагалися сім груп факультету соціально-гуманітарних технологій (СГТ). Місця розподілилися наступним чином:

1 місце — група СГТ-26д (вистава «ХПІ-Квашено»);

2 місце — група СГТ-25 ( вистава «Маска»);

3 місце — група СГТ-27б (вистава «Шрек»).

У номінації «Кращий актор» перемогу здобув Богдан Паращич, який грав Матроскіна. Кращою актрисою визнали Камілу Ходжаніязову. Дівчина грала у виставі «Маска». Приз симпатій кафедри вибороли студенти групи СГТ-26г («Містер і Місіс Сміт») та  СГТ-26б з виставою «Ла-Ла Ленд».

Оцінювали акторів-початківців: почесний головуючий — декан СГТ факультету Андрій Кіпенський, голова студентського профбюро СГТ факультету Владлена Провєдухіна, викладач Харківського вищого коледжу культури та мистецтв режисер Юлія Страхова та студентка 6 курсу спеціальності «Переклад» Марія Логвіна.

Довідка:

Конкурс театральних вистав на кафедрі ділової іноземної мови та перекладу в ХПІ проходить щорічно. Перший творчий турнір відбувся у 2001 році. Подібна інноваційна методика використовується для формування і розвитку професійних якостей у майбутніх фахівців в сфері перекладу та інших областях.

Організатори заходу — студенти 4 курсу спеціальності «Переклад».

Керівник проекту — Оксана Голікова, к.ф.н, доцент кафедри ділової іноземної мови та перекладу.