Політехніки взяли участь у благодійній акції «День донора»

29 листопада в Палаці Студентів НТУ «ХПІ» пройшла 9-а благодійна акція «День Донора ХПІ». Проект підтримали майже півсотні політехніків. Цього року вдалося зібрати понад 15 літрів крові. Її направлять на допомогу дітям з онкологічними захворюваннями.

Соціальний захід організовує Орган студентського самоврядування «Студентський Альянс» Політеху за підтримки Харківського обласного центру служби крові.

Організатори проекту збирали анкети від студентів і викладачів, які бажали здати кров. Потенційні донори пройшли огляд у лікарів, які перевірили їхній стан здоров’я. Відповідно до медичних вимог, донор повинен бути старше 18 років без хронічних захворювань і важити більше 55 кг.

Студентський Альянс і керівництво ХПІ висловлюють подяку тим людям, які не залишилися байдужими. «Девіз акції, яку ми проводимо: «Здай кров — подаруй майбутнє! Без твоєї допомоги у когось його може не бути!». Ми сподіваємося, що кількість людей, яким небайдужа доля інших, буде кожного разу збільшуватися», — зазначають організатори.

Довідка:

У 2015 році проект залучив рекордну кількість учасників. Більше 80 студентів і викладачів харківського Політеху за чотири години здали 36 літрів крові.

Кожному донору перед процедурою збору крові пропонують безкоштовне харчування, проходження експрес-тесту на групу крові, обстеження на ВІЛ, гепатит В і С та інші захворювання. Протягом акції на місці чергують лікарі.

Хто не встиг здати кров у День Донора, може це зробити у будь-який зручний час у Харківському обласному центрі служби крові за адресою: вул. Клочківська, 366.