День Збройних сил України: У ХПІ привітали Героїв

Курсант Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ», який завоював «золото» в «Іграх нескорених» Олег Зімніков і старший лейтенант ЗСУ Герой України Василь Божок стали головними учасниками зустрічі, яка присвячена Дню Збройних сил України. Захід відбувся у науковій бібліотеці ХПІ.

Привітати і поспілкуватися з військовими прийшли студенти, співробітники, керівництво вишу, учні харківського комп’ютерно-технологічного коледжу ХПІ, представники волонтерського руху та реєстрового козацтва.

Проректор ВНЗ Юрій Зайцев зазначив, що Політех пишається героями, які захищають нашу державу. За його словами, виш продовжує нести втрати — сьогодні налічується 29 загиблих військовослужбовців з Інституту танкових військ ХПІ. «Було прийнято рішення створити монумент в пам’ять про загиблих. Є вже проекти пам’ятника. Крім того, ми відкриваємо благодійний фонд. Це така акція, яка повинна об’єднати нас усіх», — сказав він.

Директор науково-технічної бібліотеки Лариса Семененко також привітала військових Василя Божока і Олега Зімнікова. Вона представила усім присутнім Героїв, розповівши про їхні біографії, військові та спортивні перемоги. До її привітання також приєдналися і студенти, які підготували невеликі художні номери.