Політехніків запрошують на презентацію Програми наукових обмінів імені Фулбрайта

19 лютого в НТУ «ХПІ» відбудеться презентація Програми наукових обмінів імені Фулбрайта для студентів старших курсів, аспірантів та викладачів університету. Захід буде особливо цікавим для тих, хто вивчає гуманітарні та соціальні науки, точні, технічні та природничі дисципліни.

Дата проведення: 19 лютого 2018 року, понеділок. Початок о 16.00. 

Місце проведення: НТУ «ХПІ» (вул. Кирпичова, 2), Головний (ректорський) корпус, 2 поверх, 12 аудиторія.

Програма ім. Фулбрайта в Україні оголошує наступні конкурси:

  • Fulbright Graduate Student Program: Навчання в американських університетах від одного до двох років на здобуття ступеня магістра. У конкурсі можуть брати участь студенти старших курсів та випускники ВНЗ. Кандидати повинні мати щонайменше диплом бакалавра на час призначення стипендії.

Кінцевий термін подання заявок — 16 травня

  • Fulbright Foreign Language Teaching Assistant: Стажування з викладання української мови (асистенція американським викладачам) в університетах/коледжах США тривалістю 9 місяців. У конкурсі можуть брати участь викладачі-початківці та молоді фахівці, які спеціалізуються з лінгвістики, української літератури, перекладацьких студій, комунікацій, журналістики, американських студій, викладання англійської мови. Кандидати повинні мати щонайменше диплом бакалавра на час призначення стипендії.

Кінцевий термін подання заявок — 1 червня

  • Fulbright Research and Development Program: Проведення досліджень в університетах США від 6 до 9 місяців. У конкурсі можуть брати участь особи віком до 40 років з дворічним професійним досвідом: викладачі; аспіранти та дослідники, які ще не мають наукового ступеня; кандидати наук (не пізніше 5-ти років після захисту); співробітники науково-дослідних установ; журналісти; фахівці з бібліотечної, музейної та архівної справи; спеціалісти у сфері управління культурою; працівники громадських організацій (НДО).

Кінцевий термін подання заявок — 1 листопада

  • Fulbright Scholar Program: Проведення досліджень в університетах США, дослідницьких центрах, бібліотеках, музеях, архівах тощо тривалістю від 3 до 9 місяців. У конкурсі можуть брати участь кандидати та доктори наук; діячі культури, фахівці з бібліотекарства, журналісти та юристи; дослідники без наукового ступеня з досвідом роботи не менше 5 років; аспіранти напередодні захисту.

Кінцевий термін подання заявок — 15 жовтня

Довідка:

Програма імені Фулбрайта — програма академічних обмінів, яка створена з метою зміцнення культурно-академічних зв’язків між громадянами США та інших країн. Вона заснована в 1946 році колишнім сенатором від штату Арканзас США Джеймсом Вільямом Фулбрайтом  (J. William Fulbright) і фінансується  урядом США.

Нині Програма імені Фулбрайта успішно діє більш аніж у 160 країнах світу. За  час її існування в Україні — з 1992 року — близько 1000 українців навчались, стажувались, проводили дослідження в США; у свою чергу, понад 650 американців викладали в українських вишах й займались науковою діяльністю.