Політехніки вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

20 лютого в Україні відзначають День пам’яті Героїв Небесної Сотні. У ХПІ проходить серія заходів, присвячених подіям Революції гідності. Так, напередодні пам’ятної дати, студенти Політеху поспілкувалися з одним з очевидців подій зими 2013-2014 рр., а також подивилися унікальні документальні кадри протестів.

Зустріч, присвячена трагічним подіям зими 2014 року, які відбувалися у Києві та інших містах України, пройшла у музеї історії Політеху, де студенти харківського комп’ютерно-технологічного коледжу НТУ «ХПІ» подивилися документальні фотографії та хроніку головних подій Майдану в Києві та Харкові. Відзначимо, що серед Героїв Небесної Сотні, які стали Героями України посмертно, троє харків’ян: Владислав Зубенко, Євген Котляр та Юрій Паращук. Також політехніки поспілкувалися із співробітником ХПІ Юрієм Кошкаровим, який був очевидцем і учасником протестів у Харкові 2014 року. Під час бесіди він розповів про бурхливі події того часу і відповів на хвилюючі присутніх питання. Юрій Кошкаров відзначив, що сьогоднішні студенти живуть у вільній країні, можуть безперешкодно подорожувати світом, тому їхнє головне завдання — отримувати якісні знання, ставити перед собою високі цілі та досягати їх, а також бути патріотами своєї країни.


Довідка:

День пам’яті Героїв Небесної Сотні відзначають щорічно 20 лютого. Він встановлений указом Президента України Петра Порошенка № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» від 11 лютого 2015 р. «з метою увічнення великої людської, громадянської та національної відваги і самовідданості, сили духу і стійкості людей, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року — лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України».