Зустрічі студентів ХПІ з роботодавцями

Випускаючі кафедри НТУ «ХПІ» розпочинають серію зустрічей студентів старших курсів ХПІ з потенційними роботодавцями. У рамках заходів студенти зможуть дізнатися про умови роботи за фахом, а роботодавці вибрати найкращих майбутніх спеціалістів, відрекомендованих завідувачами та викладачами кафедри.

Перша зустріч з представниками підприємств стартує 13 березня 2018 року (початок — 13.00). У ній візьмуть участь студенти кафедри економічної кібернетики та маркетингового менеджменту ХПІ (місце проведення — НТУ «ХПІ» (вул. Кирпичова, 2), учбовий корпус У2,  ауд. 605).

Організатори заходів: випускаючі кафедри, Центр «Кар’єра» НТУ «ХПІ» за підтримки керівництва вишу.

Графік проведення презентацій випускників на кафедрах НТУ «ХПІ» — 2018 рік

Нагадаємо, раніше НТУ «ХПІ» визнали українським лідером з працевлаштування випускників. Нагороду Політех отримав на урочистій церемонії соціального проекту «Гордий вчитися в Україні» у рамках III Міжнародної професійної спеціалізованої виставки «ЗНО —2016. Освіта в Україні. Освіта за кордоном». У конкурсі взяли участь понад 20 українських вищих навчальних закладів.

Крім того, на думку роботодавців ХПІ входить в топ–10 кращих вишів України.

 Довідка:

В НТУ «ХПІ» існує дворівнева система сприяння працевлаштуванню випускників. Кафедри активно підтримують контакти з профільними підприємствами, відслідковуючи актуальні вимоги. Протягом навчання студенти проходять виробничу практику на підприємстві за своєю спеціальністю.

Щороку навесні кафедри запрошують представників підприємств на відкриті устрічі зі студентами останніх курсів, а також для укладання тристоронніх договорів про працевлаштування, за якими випускник набуває статусу молодого спеціаліста. За договорами знаходять роботу більше 90% випускників.

Починаючи з 2005 року Центр кар’єри НТУ «ХПІ» спільно з Харківським обласним центром зайнятості проводять в університеті ярмарок вакансій. Щорічно понад 3000 студентів ХПІ мають можливість поспілкуватися з роботодавцями, отримати більше інформації про вимоги до претендентів, і, звичайно, знайти роботу — тимчасову або постійну.

Так, у XII Ярмарку робочих місць «Політех—2017» взяли участь понад 75 компаній-роботодавців, серед яких були: великі виробничі підприємства (ДП «Завод імені Малишева», ВАТ «Турбоатом», ДП Харківський машинобудівний завод «ФЕД»); концерни і групи компаній (УПЕК, Кернел, Концерн Нікмас, CRH Україна); IT-компанії (ТОВ «NIX Solutions Ltd.», EPAM Ukraine, DataArt); підприємства у сфері економіки (БСЦ «Сан ІнБев», 1-С Рарус, KPMG, EY) та інші.