Стартував конкурс «Програміст 2018»

Розпочався Всеукраїнський освітній проект «Програміст 2018», організований Благодійним Фондом Бориса Колеснікова. Конкурс проводиться вперше для студентів України, які навчаються на IT-спеціальностях. Переможці проекту відвідають найбільшу в світі виставку електроніки та інформаційних технологій Сeatec Japan 2018 у Японії.

До участі в конкурсі «Програміст» запрошуються всі провідні виші країни. Студенти, які зацікавилися проектом, до 1 травня повинні зареєструватися на сайті благодійного фонду www.kolesnikovfund.org. Потім конкурсанти сформують свої команди (по п’ять осіб) і в червні на хакатоні презентують членам журі програмні продукти, мобільні додатки, стратегії для вирішення поставлених перед ними завдань.

Переможцями «Програміст 2018» стануть шість команд, які представлять перспективні і соціально значущі проекти. Ці тридцять молодих фахівців будуть нагороджені дипломами на поїздку до Японії, яка відбудеться в жовтні. На виставці електроніки та інформаційних технологій Сeatec Japan на них чекає знайомство з новинками та інноваціями галузі, лекції, семінари, спілкування з кращими фахівцями в світовій IT-сфері, а також безцінний досвід, який вони в майбутньому застосують в Україні.

Довідка: Благодійний Фонд Бориса Колеснікова реалізує освітні проекти для студентів авіаційних, морських, архітектурних, аграрних, харчових, технічних і транспортних вузів. Протягом 10 років він підтримує молодих українських фахівців, дає їм шанс презентувати свої розробки і стартапи кращим представникам цих галузей, а також відвідати провідні профільні виставки по всьому світу.